≫ 

Paunović predstavljen u Redingu! Odmah nas je impresionirao, videli smo da je idealan kandidat

Srpski trener Veljko Paunović preuzeo je ekipu Redinga u Čempionšipu i imaće nimalo lak zadatak da svoj novi tim sa pozicije menadžera pogura ka Premijer ligi naredne sezone

  • 5
Veljko Paunović Foto: MN Press

Paunović je zvanično predstavljen u subotu prepodne kada je Reding ozvaničio saradnju posle nekoliko dana spekulacija u vezi sa njegovim imenom.

Jedna od opcija za mesto menadžera Redinga bio je i Aleksandar Stanojević zbog veze sa nekadašnjim gazdama Pekinga koji je Stanojević vodio.

Ipak, Paunović je prevagnuo, a iz kluba su naveli da je od starta bio idealan kandidat za klupu "Rojalsa" iz nekoliko razloga.

- S bogatim iskustvom u prvoligaškom fudbalu, i kao igrača i kao trenera, širom Evrope i Sjedinjenih Država i uz dokazani "pedigre" uspešnog rada sa mladim igračima na domaćoj i međunarodnoj sceni, siguran sam da Veljko može da pomogne ovom klubu da napreduje - rekao je Dai Jong, vlasnik kluba.

Paunović je bio slobodan od kraja 2019. godine kada je otišao iz Čikago Fajera. Sa "Vatrogascima" je jedno vreme pravio dobre rezultate vredne boravka pri vrhu konferencije u MLS ligi.

- Ovo je bio proces i odluka je doneta posle dugog i pažljivog razmatranja. Posle sastanka sa njim, shvatili smo da je Veljko idealan kandidat koji nas je odmah impresionirao. Siguran sam da je pravi čovek za Reding i oduševljen sam što je on naš novi menadžer - dodao je Dai Jong.

U klubu su "secirali" i njegovu biografiju kako bi ga upoznali s navijačima, pa su podsetili da je Paunović sin Blagoja Paunovića, te da ima 43 godine i da se rano otisnuo u fudbalske vode Španije, Rusije, Nemačke i SAD.

Podsetili su i na njegov najveći trenerski uspeh - titulu prvaka sveta sa mlađim kategorijama Srbije iz 2015. godine kada je za drugoplasirani Brazil između ostalih nastupao i Gabrijel Žezus.

Paunović će formalno preuzeti Reding pred prvu zvaničnu utakmkicu sezone sa Derbi Kauntijem, a prvi put će se pre toga susresti s ekipom u Porugalu na pripremama.

Očekuje se da Veljko dobije priliko za čak šest do osam pojačanja ovog leta, kako bi svoj tim povukao naviše sa 14. mesta gde je Reding u Čempionšipu završio prošlu sezonu.

Utakmicom Arsenal - Liverpul (17.30) na Vembliju u okviru Superkupa Engleske (Komjuniti šild) zvanično se otvara nova sezona u Engleskoj. Šampion je, naravno, favorit s kvotom 1,75, dok je kvota na Arsenal 4,30. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART na Arsenal - Liverpul.

Video: Malo dešavanja u prvom poluvremenu utakmice Partizan - RFS: Ovo su najzanimljiviji detalji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Đorđe

    29. avgust 2020 | 12:24

    Dogodine u premijer ligi!

  • Odličan

    29. avgust 2020 | 14:21

    Veljko je sjajan trener,sjajan motivator,ukoliko budu u prilici da uđu u plej of za premijer ligu,ućiće.Da nije bilo njega 2015 na Novom Zelandu ne bi mi osvojili svetsko.

  • natho

    29. avgust 2020 | 14:00

    Neko u englesku a neko u al zirafu🤣

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA