Čelsi počeo pregovore s Donarumom: Najskupljeg golmana u istoriji šalje uz novac za Italijana

Londonski Čelsi se posle dve godine rešava golmana kog je preplatio

  • 0
Milan Roma, utakmica Foto: Tanjug/AP

A preplatio je Kepu Arizabalagu za kog je Atletik Bilbao inkasirao neverovatnih 80 miliona evra, a Čelsi ga učinio 26-godišnjeg Španca najskupljim golmanom u istoriji fudbala.

Najskuplji golman tog leta 2018. postao je jedan od većih promašaja Čelsija koji sada hoće da dovede Đanluiđija Donarumu iz Milana.

Plan "Plavaca" je da daju Kepu i novac za Donarumu koji još nije produžio ugovor sa "Rosonerima", iako on 21-godišnjaku ističe juna 2021.

Donaruma je već pet godina prvotimac jer mu je šansu još kao maloletniku dao Siniša Mihajlović dok je bio na klupi slavnog kluba.

Od tada do sada se profilisao kao jedan od pouzdanijih čuvara mreže, dok su Arizabalagu kiksevi iz prošle sezone koštali i na tržištu fudbalera, ali i po statusu u klubu.

Donarumin agent Mino Rajola rekao je da za sada pregovora o novom produžetku saradnje između Donarume i Milana nije bilo, što je i razumljivo jer je fokus bio na produžetku sa Zlatanom Ibrahimovićem.

Taj posao bi trebalo da definitivno bude sklopljen u ponedeljak, posle čega bi štošta moglo da se razvije u slučaju Donarume.

Čelsi je prema pisanju "Fudbal insajdera" već stupio u kontakt sa samim golmanom Milana, ali za sada nije poznato o čemu se konkretno pričalo i kakva je priroda ponude.

Ono što jeste poznato je da je Kepa sa 60 miliona evra vrednosti pre dve godine spao na 26, dok je Donaruma sada na 60 miliona.

Video: Malo dešavanja u prvom poluvremenu utakmice Partizan - RFS: Ovo su najzanimljiviji detalji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA