≫ 

Artetin drugi trofej s Arsenalom za mesec dana, Liverpulu šamar otrežnjenja na Vembliju

Tobdžije osvojile Komjuniti šild posle trijumfa na penale - 5:4

  • 4
FK Liverpol - FC Arsenal Foto: Tanjug/AP

Arsenal je osvojio Komjuniti šild, superkup Engleske koji se svake godine radicionalno igra uoči početka nove sezone Premjer lige na Vembliju. Tobdžije su savladale Liverpul posle boljeg izvođenja jedanaesteraca sa 5:4 i tako se domogle prvog trofja u novoj sezoni.

Oba trenera izveli su najjače timove, izjednačena borba vodila se tokom većeg dela meča, a regularnih 90 minuta završeni su rezultatom 1:1. Usledili su penali u kojima se bolje snašla ekipa Mikela Artete.

Liverpul je bolje otvorio utakmicu, prvak Engleske je prvi stigao i do pogotka, ali je gol Virdžila Van Dajka ubrzo i poništen. Arsenal je odmah reagovao, Bakaja Sako pronašao kapitena Obamejana na levoj strani, a Gabonac u 12 minutu, lepim udarcem s krila matirao Alisona.

Po povratku sa pauze Redsi su bili konkretniji. Sadio Mane je imao par odličnih šansi, ali je Emilijano Martinez bio siguran. Međutim, upornost fudbalera Jirigena Klopa se isplatila u 73. minutu kada je rezervista Takumi Minamino savladao odličnog Argentinca.

Do kraja susreta nije bilo promene rezultata te se prešlo na izvođenje jedanaesteraca. Na penal lutriji presudio je promašaj mladog Rijana Brustera u trećoj seriji dok su svo izvođači kod Arsenala bili vrlo precizni.

Marko Grujić je čitav meč presedeo na klupi za rezerve u redovima Liverpula.

Arsenalu je ovo drugi trofej u proteklih mesec dana, a nakon trijumfa nad Čelsijem u finalu FA kupa sredinom jula. Očigledno je Mikel Arteta doneo neke nove vetrove na Emirate...

ARSENAL - LIVERPUL 1:1 - penalima 5:4

/Obamejean 12 - Minamino 73/

Arsenal - Liverpool Live Score

Video: Partizanova premijera u Evropi, Arsenal - Liverpul, NBA plej-of: Analiza top 5 parova kladionice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • C180

    29. avgust 2020 | 20:19

    Ovo nije najjaci sastav Arsenala sigurno..

  • 6+4+3=2

    29. avgust 2020 | 21:49

    a da recimo osvoje prvenstvenu titulu,ili da se plasiraju u ligu sampiona i da tamo pokazu nesto.sve ostalo je bezpotrebno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA