Ninković i Sidnej osvojili istorijsku titulu: Miloš i ekipa pretekli Melburn i postali najtrofejniji

Niko kao Sidnej

  • 0
Miloš Ninković Foto: Printscreen Twitter

Fudbaler Sidneja Miloš Ninković postao je prvak Australije posle pobede svog kluba nad Melburn Sitijem u finalu plej-ofa A-lige, 1:0.

Sidnej je jedini pogodak postigao u produžecima i strelac je bio Rajan Grant u 100. minutu utakmice.

On je dobio dugu loptu na desnoj stativi i snašao se maestralno jer je centaršut koji je išao malo niže, ukrotio grudima i poslao ga u malu mrežu.

Melburn je prethodno postigao pogodak u 18. minutu, ali je gol Harisona Delbridža poništen posle pregledanja snimka VAR tehnologije.

Ninkovićev tim je imao dobru šansu kada je upravo Miloš opasno šutirao u 62. minutu, ali je Tom Glover odlično reagovao.

Do kraja pogodaka nije bilo i ušlo se u produžetke gde je jedan gol odlučio pobednika za petu titulu Sidneja.

Ninković i ekipa su odbranili naslov osvojen prošle godine i pretekli su Melburn Viktori koji sada ima četiri titule prvaka.

Srpski igrač je do finala vodio Sidnej preko polufinala i pobede nad Pert Glorijem 2:0, gde je Ninković postigao lep gol za svoj tim, a pre toga su regularni deo sezone završili na prvom mestu sa 53 boda.

Da podsetimo, nekadašnji vezista Crvene zvezde je u Sidnej došao još 2015. godine iz francuskog Evijana. Ove sezone je odigrao 26 utakmica, dao je šest golova i ima tri asistencije, dok je ukupno upisao 153 meča za Sidnej, dao je 32 gola i imao 26 asistencija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA