Primera zvanično potvrdila, Mesi ima klauzulu od 700 miliona evra! Leov "rat" sa Barsom se nastavlja

Ništa od slobode za Argentinca?

  • 5
Lionel Messi, Lionel Mesi Foto: Tanjug/AP

Fudbaler Barselone Lionel Mesi ima izlaznu klauzulu iz svog ugovora vrednu 700 miliona evra, potvrdila je španska Primera.

Čelnici elitnog takmičenja španskog fudbala oglasili su se saopštenjem u kom su kratko objasnili da Argentinac može da ode iz kluba jednostranim prekidom saradnje, ali ne bez velikog novca ka Barseloni.

To je ono što su prethodnih dana pokušavali da objasne iz katalonskog kluba, a tamošnji mediji su prenosili oprečne informacije po ovom pitanju.

- U svetlu različitih tumačenja (nekih kontradiktornih sa drugima) objavljenih prethodnih dana u raznim medijima, a u vezi sa ugovornom situacijom igrača Lionela Andres Mesija i Barselone, LaLiga smatra da je pogodno da objasni tu situaciju - navodi se u prvom delu saopštenja.

Mesi ima ugovor sa Barselonom do sledećeg leta, ali je zbog raskola u klubu i "rata" na relaciji sa predsednikom Đozepom Marijom Bartomeuom hteo da izađe ranije iz ugovora.

Počeo je zakonsku borbu tvrdeći da ima pravo da ode kao slobodan igrač, a sve je krenulo posle raspada Barse u finišu nastavljene sezone u Primeri i izgubljene titule, a onda još većeg raspada u Ligi šampiona.

Katalonski klub je izgubio 8:2 od Bajern Minhena i to je pokrenulo otvoreni sukob na liniji Mesija i uprave.

- Ugovor koji je trenutno na snazi ima "izlaznu klauzulu", primenjivu u slučaju da Lionel Andres Mesi odluči da isforsira preuranjen i jednostran prekid ugovora, izvršen u skladu sa članom 16, kraljevskog dekreta 1006/1985, od 26. juna, kojim se reguliše poseban status zaposlenih profesionalnih sportista - pišu iz Primere.

Zbog toga se dalje navodi da liga neće stati na stranu igrača u slučaju da on prosto reši da ode.

- Shodno primenjivim pravilima i odgovarajućoj proceduri u ovim slučajevima, LaLiga neće pokrenuti predviznu proceduru, da igrač bude uklonjen sa spiska ovdašnje federacije, ako prethodno nije platio sumu rečene klauzule - zaključak je uprave španske lige.

Ovim je ona "vezala ruke" Mesiju koji može da ide iz kluba samo pod uslovom da plati ogromnu svotu novca, osim ako se klub ne dogovori sa nekim drugim da Argentinac ode za manje para.

Inače, Mesi se nije pojavio na PCR testiranju, kako bi se proverilo da li ima korona virus pred početak treninga Barse (ponedeljak), jer više sebe ne smatra igračem katalonskog giganta.

Video: Kapiten crno-belih kaže da je važnost meča uticao na lošije izdanje njegove ekipe

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Barca

    30. avgust 2020 | 16:23

    Bolje da ga puste da ode da dobiju neke pare nego da ide sledece godine za dzabe kao free igras,a uprava klupa mora da se menja pod hitno jer vise ima fanova messija nego barselone

  • Argos

    30. avgust 2020 | 16:26

    A sad bih ga otklonio iz kluba godinu dana ds ne igra nikako umislio je da je iznad kluba

  • K1

    30. avgust 2020 | 15:43

    To mu nije trebalo..da na takav nacin blati klub koji mu je dao sve..mogo je to na drugaciji nacin da uradi..najavi raniji odlazak..izadje u medije da iznese probleme ..a ne cutnjom i bezanjem..nije to zasluzio ni jedan njegov fan i ljubitelj Barse..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA