Ostajem u PSŽ, osvajamo sledeću Ligu šampiona: Nejmar posle poraza u finalu odlučan kao nikada

Brazilski fudbaler Nejmar poručio je da želi da ostane u Pari Sen Žermenu da bi se vratio u finale Lige šampiona

  • 2
Nejmar, FK Pari Sen Žermen, FK Bajern Minhen, Liga šampiona, Pehar Foto: AP/Tanjug

Najskuplji igrač u istoriji fudbala je bio najutučeniji kada je PSŽ poražen u finalu od Bajern Minhena golom Kingslija Komana u drugom poluvremenu na stadionu Da Luž u Portugalu.

Francuski klub je imao svojih prilika, nije ih iskoristio, a Nejmar i ekipa su konačno sazreli da odu dalje u nokaut fazi i dođu nadomak trofeja.

- Ostajem u PSŽ-u sledeće sezone. Ostajem sa ambicijom da se vratim u finale Lige šampiona, ovog puta da ga osvojim. Sviđa mi se ideja u vezi sa svim kada je reč o upisivanju mog imena u istoriju ovog kluba - rekao je Nejmar za PSŽ Le Mag.

Boljoj igri tima je pomogla i činjenica da Nejmar više nije isti igrač iz prve dve sezone u Parizu, onaj koji je redovno imao problema sa povredama, ali i sa stavom: kako na terenu tako i van njega.

Tako je dao 19 golova na 27 utakmica za PSŽ, a podelio je saigračima i 12 asistencija. Jednu od njih i u polufinalu protiv Lajpciga kada je genijalno, petom, uposlio Anhela Di Mariju.

Prethodno je u nokaut fazi bio i strelac, a njegov tim je eliminisao Borusiju Dortmund, Atalantu i Lajpcig do finala.

Da podsetimo, Nejmar je stigao u PSŽ 2017. godine za 222 miliona evra iz Barselone, a ovog leta, ali i prethodnih je bilo priča da bi ekspresno mogao da se vrati u Kataloniju. Ima ugovor do 2022. godine.

Ovog leta je povratak u Kataloniju postao nemoguća misija zbog haosa koji je nastao u Barsi porazom od Bajerna 8:2 u Ligi šampiona, gubljenjem titule u Španiji i sporom kluba sa glavnom zvezdom i legendom - Lionelom Mesijem.

Video: Gol za Vojvodinu, strelac je Bogdan Mladenović: Rezervista Novosađana je matirao golmana Popovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA