≫ 

Partizan imao sreće na žrebu, ide u Moldaviju! TSC igra protiv Steaue!

Mečevo su na programu 17. septembra

  • 49
FK Partizan, Sfintul Gheorghe Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: MN Press

Partizan i TSC saznali su imena rivala za 2. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. Crno-beli igraju protiv  Sfintula iz Moldavij i gostovaće u ovom meču, dok će TSC dočekati ekipu FCSB (nekadašnju Steauu) na svom terenu.

Već pre žreba se znalo da Partizan može da se sastane protiv CSKA iz Sofije, Botošanija iz Rumunije i Sfintula iz Moldavije, a žreb je odlučio da to bude najslabiji od mogućih rivala, tako da su crno-beli imali sreće.

TSC je mogao na FCSB, Grandau i Apoel, pa se može reći da su Rumuni bili srednja opcija.

Mečevi su na programu 17. septembra.

Podsetimo, Partizan je u prvom kolu eliminisao RFS iz Letonije sa 1:0 na svom terenu, dok je TSC bio bolji upravo od moldavskog predstavnika, Petrokluba, koji su savladali sa 2:0 na gostovanju.

FK Partizan, žreb Printskrin: Uefa.com

Moldavski Sfintul je tek četiri godine u prvoj ligi i vredi svega četiri miliona evra prema Transfermarketu.

Klub je osnovan 2003. godine u Suruceniju i igra na stadionu od 1.500 mesta, a vlasnik mu je Valeriju Renica, pod kojim je klub prošlu sezonu završio na drugom mestu.

Sfintul se oslanjao na pronalaženje talentovanih igrača koji su u kategoriji do 18 godina postali prvaci svoje države u sezoni 2008/2009.

Trenutno zauzima treću poziciju u prvenstvu iza Šerifa i Petrokuba (njih je eliminisao naš TSC) i sastav mu očekivano čine domaći igrači.

Trener je Sergej Cebotari, mlad 39-godišnji stručnjak postavljen pre dve godine, a najveća opasnost po gol crno-belih preti od špica Romana Volkova koji za sada ima četiri gola i četiri asistencije na osam utakmica u ligi i Kupu.

U 1. kolu kvalifikacija eliminisali su beloruski Šahtjor iz Soligorska, pa crno-beli treba maksimalno ozbiljno da shvate ovo gostovanje i nikako ne bi smeli da potcene Moldavce.

Video: Haos u Novom Sadu posle gola Sadika! Suma dobio crveni zbog laktanja, Milošević psovao sudije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    31. avgust 2020 | 13:17

    Zaboravljate da je Steaua prvak Evrope !!! To nije klub za koji igraju električari i viljuškaristi u slobidno vreme i kad nisu pijani. Za ovakav Partizan svaki protivnik je Juventus.

  • Ccc

    31. avgust 2020 | 13:35

    Imao srece!??? Pa moldavci su imali sto su ove nase jadnike izvukli.

  • Losmi

    31. avgust 2020 | 13:20

    Kakva bre sreca pa i ovi su prejaki za glodare,zivi bili pa videli

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA