≫ 

Mrkela iskren posle žreba: Hteli smo da izbegnemo Midtjiland, a s Omonijom će biti neizvesno

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela rekao je da meč sa Omonijom neće biti lak jer su svi šampioni država - dobri timovi.

  • 3
Foto: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Zvezde igraće u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona protiv kiparskog kluba u gostima jer je tako odlučeno žrebom u ponedeljak.

Crveno-belima je odgovaralo da iz grupe nepovlašćenih klubova izbegnu Midtjiland koji igra jako dobro i Omonija je svakako lakši rival.

- Pre svega, želeli smo da izbegnemo neke protivnke, poput Midtjilanda koji je je izuzetno jaka ekipa, naročito kada igra na svom terenu. Dobili smo Omoniju, prvaka Kipra, a svi šampioni svojih zemalja su izuzetno dobri timovi - rekao je Mrkela za klupski sajt.

On je podsetio i da je ovde reč o kvalifikacijama za Ligu šampiona, zbog čega nas istorija stalno uči da lakih rivala nema.

- Uvek su to bile teške, neizvesne utakmice. Bilo bi bolje da se utakmica igra u Beogradu, ali idemo na Kipar i potrudićemo se da damo sve od sebe kako bi odigrali dobru utakmicu i kako bi prošli u narednu rundu takmičenja - dodao je sportski direktor Zvezde.

Mrkela je zadovoljan što je njegova ekipa u prva dva kola dala šest golova, mada je pet postignuto protiv Evrope iz Gibraltara.

El Fardu Ben je na tom meču postigao pogodak iz ofsajda, ali su ga sudije previdele i kasnije se pokazalo da Evropa nije velika prepreka.

Tirana se u drugom kolu pokazala mnogo ozbiljnijom preprekom, pa su izabranici Dejana Stankovića postigli samo gol i to iz prekida.

- Trudimo se da igramo dobar fudbal i da napredujemo iz dana u dan. Ima tu i novih igrača, fudbalera koji nisu prošli pripreme, kao i momaka koji su imali koronu. Do utakmice sa Omonijom, koju ćemo igrati 15. ili 16. septembra, potrudićemo se da maksimalno pripremimo ekipu. Od početka sezone odigrali smo mnogo utakmica, bili su tu teški mečevi kako u Evropi tako i u prenstvu i to u ritmu sreda-subota. Sigurno je da će reprezentativna pauza prijati igračima, kako bi se odmorili. Ići ćemo i na mini-pripreme gde treba da se dobro pripremimo, kako bi nastavak prvenstva i kvalifikacije dočekali što je moguće spremniji - zaključio je Mrkela.

Video: Het-trik Kataija za poluvreme: Zvezdin Magiko trećim golom stavio tačku na dominaciju protiv TSC-a

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mm

    31. avgust 2020 | 13:37

    Omonija jeste nezgodna imace motiv protiv Zvezde, ali Zvezda je bolja i ako bude isla na pobedu i ne bude igrala unazad, prolazi dalje

  • Vratiće se rode

    31. avgust 2020 | 14:03

    PROLAZIMO

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA