≫ 

Novinar koji prati Omoniju skenira rivala Zvezde: Evo zašto su srećni posle žreba i koji su im aduti

Skener rivala crveno-belih u 3. kolu kvalifikacija iz prve ruke

  • 35
FK Omonija Printskrin: Youtube/PrimeTel PLC

Crvena zvezda u 3. kolu kvalifikacija igra protiv Omonije u gostima. Meč će biti odigran 15. ili 16. septembra na Kipru, a pobednik tog duela obezbediće plej-of za Ligu šampiona, kao i zagarantovanih 8 miliona evra.

Telegraf je već pisao šta crveno-beli mogu da očekuju od čvrste ekipe Omonije, a kako bi navijačima Zvezde dodatno približili snagu protivnika, kontaktirali smo i kolegu sa Kipra, Andreasa Psaltisa, koji prati Omoniju za portal Kerkida.net.

On ističe da je Omonija jedan od najjačih timova na Kipru sa bogatom tradicijom, kao i da su prošle sezone bili jedan od najjačih timova i da su to dokazali i kroz dosadašnja prva dva kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Ambicija tima, na čijem je čelu bogati biznismen sa sedištem u Americi, jesu ulazak u grupnu fazu Lige šampiona ili Lige Evrope, a posle žreba ističe da su u klubu srećni, jer im je jedina želja bila da budu domaćini posle dva gostovanja u Jermeniji i Poljskoj.

- Omonija je jedan od najvećih timova na Kipru. Osvojili su 20 titula prvaka, 14 Kupova i 16 Superkupova. Trener ekipe je Hening Berg iz Norveške, nekadašnji trener Legije i bivši igrač Mančester junajteda.

- Od početka sezone nisu krili njihove ciljeve, a to je da se domognu grupne faze Lige šampiona ili Lige Evrope. Tim je prošle godine bio zaista jak. Bili su najbolji u ligi uz Anortozis. Kada je liga stopirana zbog korona virusa, Omonija je bila ispred Anortozisa, iako su imali isti broj bodova, zbog toga što je pobedila na meču koji je odigran pre izbijanja epidemije. Omonija je jak tim, a to dokazuje i podatak da su izbacili Legiju u gostima u prethodnoj rundi posle produžetaka. - opisuje Andreas Psaltis, koji nam otkriva da su u Omoniji zadovoljni posle žreba.

- Želeli su da igraju kod kuće i da im se posreći na žrebu, jer su u prethodne dve runde morali da putuju u Jermeniju i Poljsku. Veoma su srećni zbog toga što su izvučeni da budu domaćini.

Novinar sa Kipra ističe i da Omonija nema finansijskih problema, jer je vlasnik kluba bogati biznismen poreklom sa Kipra, čije je sedište u Americi.

- Vlasnik kluba je Stavros Papastavru, biznismen sa Kipra, čija je baza u Americi. On je predsednik kluba poslednje tri godine - objasnio nam je Andreas Psaltis

On je i izdvojio najbolje igrače Omonije na koje crveno-beli treba da izdvoje posebnu pažnju:

- Najbolji igrači su: Jan Lecjaks, levi bek iz Češke, Erik Butiak ofanzivni vezista iz Francuske. Adam Lang, štoper iz Mađarske, Mikael Luftner, štoper iz Češke, Tijago, ofanzivni vezni iz Brazila i Žordi Gomez, vezista iz Španije - opisao nam je Psaltis.

Video: Mrkela: Nijedan protivnik nije lak, to smo naučili kroz istoriju

(M. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vratiće se rode

    31. avgust 2020 | 15:20

    Omonija, Kipar??? Zar oni treba da predstavljaju bauk za Crvenu Zvezdu. Izvinjavam se svima koji vole i navijaju za Omoniju, ali duboko sam ubeđen da se njima mnogo više tresu gaće... Eeeeej dolazi im Crvena Zvezda... Ako ih ne pobedimo onda i ne treba da idemo dalje, čestitamo i to je to. SIGURNO PROLAZIMO

  • Nikola

    31. avgust 2020 | 15:14

    Ako stvarno nesto vredimo - proci cemo🙂

  • Ал кантара

    31. avgust 2020 | 15:02

    Па шта је сад?!?Ни ови нам не одговарају,изгледа да нама нико не одговара ...најбоље би било да уђемо у ЛШ без иједне утакмице и да тамо не играмо,него да се манекенишемо...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA