"Sveti Đorđe neće na teren da bi gubio": Moldavci priznaju da su hteli BATE i Škendiju pre Partizana

Stigle i prve reakcije iz Moldavije

  • 3
Vojvodina - Partizan Foto: MN Press

Trener Sfinktula Sergej Cebotari poručio je da Partizan jeste jak rival, ali ne i nepremostiva prepreka, dok je generalni direktor kluba Petra Ojog rekao da bogatiji klubovi i skuplji igrači ne pobeđuju baš uvek.

Partizan je u ponedeljak od 13 sati žrebom UEFA dobio moldavski Sfintul Gheorghe (Sveti Đorđe) za rivala u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Crno-beli su bili povlašćeni pred drugo kolo zajedno sa Škendijom i BATE Borisovim i upravo njih su radije hteli da dobiju iz Sfinktula.

- Opet, veoma jak protivnik nam je zapao, Partizan, vrhunski tim koji ima evropskog iskustva. Međutim, hoću da vas podsetim da smo prošli kroz prvo kolo kao autsajderi, što je iznenadilo mnoge ljude.

- Prema tome, protiv Partizana, posebno kad igramo kod kuće, daćemo sve na terenu, da bismo ostvarili novi istorijski rezultat. Sve je moguće kad se unesete srcem i dušom i spremni smo da učinimo navijače ponosnim još jednom - rekao je trener Sfintula.

Generalni direktor kluba Petra Ojog istakao je da u ovoj fazi niko nije mogao da ima previše sreće jer su sve ekipe jake.

- Priznajem, hteli smo da se oprobamo protiv BATE Borisova ili Škendije, jer je Partizan prema Transfermarketu mnogo skuplji od nas. Ali već se ranije pokazivalo da na terenu nije sve u parama, već u igračima. U svakom meču, bez obzira na protivnika, obe ekipe startuju sa jednakim šansama. Najbolji primer koji mi pada na pamet je naša pobeda protiv Šahtjora iz Soligorska. Jedno je sigurno, da "Sveti Đorđe" neće izaći na teren da izgubi - rekao je direktor Sfinktula.

Da podsetimo, moldavski klub je nastao 2003. godine, prošlu sezonu je završio na drugom mestu prvenstva, a vrednost ekipe je oko četiri miliona evra. Telegraf je o njemu opširnije pisao u "ličnoj karti" kluba.

Video: Het-trik Kataija za poluvreme: Zvezdin Magiko trećim golom stavio tačku na dominaciju protiv TSC-a

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baca

    31. avgust 2020 | 16:32

    Ne brinite, partizan nema sudije u eveopi pa i protiv rfs tima koji je osnovan pre 6-7 godina kedva prosao, imate velike sanse.

  • Bojan.

    31. avgust 2020 | 16:25

    Juce vam presudio sveti Arhandjel,a u Moldaviji Sveti Djordje ubija azdahu.

  • YYY

    31. avgust 2020 | 17:34

    Druze, oni veze nemaju. Ssmo hrabro i dobijate ih. Tamo nemaju sudijsku organizaciju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA