≫ 

"Faliće nam Nemanja, ali moramo da gledamo napred": Tadić o odluci Matića da napusti Orlove

Kapiten Ajaksa optimista uoči okršaja s Rusijom i Turskom

  • 4
Ljubiša Tumbaković i Dušan Tadić Foto: MN Press

Dušan Tadić, zamenik kapitena fudbalske reprezentacije Srbije, odgovarao je u ponedeljak popodne "online" na pitanja novinara pred mečeve Orlova u Ligi nacija protiv Rusije i Turske!

Podsetimo, Srbija će u okviru B skupine najpre gostovati Rusiji 3. septembra, dok će tri dana kasnije u Beogradu dočekati Tursku.

- Nama je svaki meč bitan i hoćemo da igramo što bolje moguće. Svaki meč ima takmičarsku draž. Mi smo takmičari i profesionalci. Trudimo se da pobedimo sve utakmice. Mislim da imamo dovoljmo iskustva da u našim glavama možemo da se pripremimo da igramo pod pritiskom. Nema šta da ti poljulja samopouzdanje, moraš da veruješ u ekipu - poručuje Tadić.

- Specifična je situacija za sve nas, najbitnije je da se prilagodimo najbolje moguće. U svakim ligama je drugačije, mi ćemo pokušati da se što bolje pripremimo za ove dve utakmica. Rusi su već u takmičarskom ritmu odigrali su šest utakmica - dodaje as Ajaksa.

Što se tiče iznenadne odluke Nemanje Matića da okonča reprezentativnu karijeru, Tadić kaže:

- Mi smo mala zemlja i sigurno da će uvek faliti neki igrač, pogotovo Matić koji je veliko ime i igrač. To je njegova odluka i moramo da je poštujemo. Faliće nam u igračkom i ljudskom smislu. Ali ima dosta kvalitetnih igrača i moramo da gledamo unapred - poručio je Matić.

Video: Fudbaler Mančester junajteda uči sina da vozi traktor

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 6+4+3=2

    31. avgust 2020 | 18:35

    mi smo mala zemlja ? ima jos mnogo malih zemalja ali njihovi igraci ginu a nasi se svrckaju

  • Dend

    31. avgust 2020 | 19:03

    Neće samo Matić biti jedini, a razlog je očigledno selektor koji nije dorastao funkcije na koju su ga postavili u znak "zahvalnosti" ?

  • slađa

    31. avgust 2020 | 20:04

    Тамо где је Немања Матић, ту је и Србија. Он је учинио баш оно што је Србија желела. Није прихватио да на терену буде промотер лопужа и поданика свих режима, већ истински патриота и човек прве класе. Може да буде поносан на своју одлуку да не игра за репрезентацију тзв Србије. Ово нема везе са селектором. Ово је виша мисаона и морална категорија о којој сви треба дубоко у себи да се замисле и према њој одреде.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA