≫ 

Arbitri krivi za haos na Čairu, posebno Danilo Grujić: Sudijski ekspert ukazao na propuste 4. sudije

- Mislim da će utakmica biti registrovana službenim rezultatom 3:0 za Radnički - smatra Igor Radojčić

  • 4
Danilo Grujić, Dalibor Đurđević, Milovan Ristić Foto: MN Press

Kolo za nama u Superligi obeležio je i čudan meč u Nišu između Radničkog i Proletera iz Novog Sada.

Pobeda domaćeg tima od 2:0 otišla je poptuno u drugi plan jer su na utakmic zabeležena dva skandalozna detalja koji bacaju senku na domače takmičenje - tuča fudbalera dva tima na poluvremenu i šest izmena koje je izvršio gostujući tim.

Obe sporne situacije komentarisao je na TV Arena Sport i ekspert za suđenje Igor Radojčić.

Najpre, slovo o tuči fudbalera dva tima.

- Nisam gledao utakmicu, ali sam kasnije video da je bila masovna konfrontacija u kojoj su učestvovali gotovo svi. Nakon toga nikom nije pokazan crveni karton i to nije dobra poruka. Sigurno se našao tamo neko od igrača ko je preterao i morao je da bude isključen.Siguran sam da su sudije videle i registrovale nešto, ali zašto nisu pokazali crveni ne znam - istakao je Radojčić.

Igor Radojčić Foto: Arena Sport

Ekspert je napomenuo i da je, pored glavnog sudije Stanka Ostraćanina (debitanta na Superligi) i prvog pomoćnika Srđana Minića koji kasnije idu u svlačionicu, i četvrti sudija na ovom meču Danilo Grujić morao da vidi bolje incident i predloži sankcije za vinovnike tuče.

Video: Opšta tuča igrača Radničkog i Proletera u Nišu

Ako se Grujiću tu i može i progledati kroz prste, u situaciji sa šest izmena Proletera u drugom šoluvremenu, nikako ne može jer je i to deo na koji četvrti sudija po pravilima mora da obrati pažnju.

- Pravila kažu da u fudbalu imamo tri izmene, bord je dozvolio pet u tri termina ne računajuči poluvreme. Jedna zamena je izvršena na poluvremenu i pet tokom igre. Pravila kažu da je dužnost četvrtog sudije da nadzire proceduru zamene igrača. Sreća da je Radnički pobedio, videćemo kako će Zajednica reagovati. Mislim da će utakmica biti registrovana službenim rezultatom 3:0 za Radnički - poručio je Radojčić.

Video: Novi incident na Karađorđu, Milošević gađao sudiju flašicom pa dobio crveni

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • miro

    31. avgust 2020 | 21:47

    Ako je tako onda Vosa tudjmanovci 3—0 posle ispada ovog seljacine koji figurira za trenera

  • misa

    1. septembar 2020 | 02:09

    Prvenstvo nam je bruka a fudbal na najnižem nivou nas prvak je trebao da ispadne od albanaca jer nije imao pomoć sudije kao u našem prvenstvu stvarno smo dotakli dno pod hitno promeniti ceo fudbalski savez još pitaju klubove jeli hoće var ili neće normalno zvezda odlučuje a oni neće var i kobi da je na njihovo mesto

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA