≫ 

Savo Milošević napustio Partizan, menja ga Aleksandar Stanojević

Trener crno-belih posle dugotrajnih razgovora sa čelnicima kluba ostao pri odluci o ostavci, koju je doneo odmah posle crvenog kartona na meču sa Vojvodinom

Savo Milošević, Milan Đuričić, FK Partizan Foto: MN Press

Razgovori i pregovori su trajali puna dva dana, ali ovoga puta nije bilo spasa. Savo Milošević je, posle meča i poraza u Novom Sadu, na kome je zaradio crveni karton, odlučio da napusti klupu Partizana, jer, kako je rekao, nema više snage da se bori sa vetrenjačama i nepravdom u srpskom fudbalu, saznaje Telegraf.

Čelnici kluba, baš kao i navijači koji su Miloševića dočekali ispred sportskog centra u Zemunu, odmah posle utakmice, nisu se složili sa odlukom Miloševića. Štaviše, kompletno rukovodstvo kluba, pojačano nekim starijim “partizanovcima”, dan i po je pregovaralo sa trenerom, uveravajući da su njegova i krivica i odgovornost u ovom slučaju najmanji. Jer, opšte je poznato kakva klima vlada u srpskom fudbalu, odakle se vuku konci, kako delegiraju arbitri, no, nije pomoglo.

Milošević je i posle silnih razgovora i pregovora, ostao čvrst u nameri da ode, iako je tokmom jučerašnjeg dana pristao da odluka “prespava”, da još jednom stavi sve činjenice na sto i dobro razmisli. Jer, momenat je više nego važan za Partizan, ekipa pokušava da vrati trofeje u Humsku, a pride je usred kvalifikacija za grupnu fazu Lige Evrope.

Ipak, ni posle prespavane noći, mladi trener nije promenio stav, došao je u klub tokom dana i potvrdio da želi da ode i da nema nameru da se predomisli, bez obzira na ubeđivanja čelnika kluba. Na kraju je i Uprava morala da se složi sa odlukom, jer drugog izbora nije ni bilo. S druge strane, Mocartsport javlja da je Aleksandar Stanojević najbliži klupi crno-belih.

Savo Milošević je na klupi Partizana proveo godinu i po dana i to pošto je preuzeo ekipu u trenucima kada su mnogi okretali glavu. Od prvog dana je imao front sa navijačima, koji su ga terali još od prve utakmice,

Ipak, tražio je samo malo vremena da sagleda situaciju i sprovede ono što je zamislio i uspeo je za kratko vreme da stabilizuje ekipu i osbvoji Kup Srbije u prvoj sezoni i to pobedom nad Crvenom zvezdom na stadion “Rajko Mitić”.

Prošlog leta je sproveo veliku reorganizaciju u timu, posle koje je Partizan počeo da igra najlepši fudbal u poslednjih 15-tak godina. Pride, “rehabilitovao” je nekolicinu fudbalera koje su prethodnici smatrali promašajima i upravo sa njima i nekolicinom novajlija, kao i momaka iz omladinske škole uspeo je da se plasira u grupnu fazu Lige Evrope, posle godine pauze.

Aleksandar Stanojević, 140. večiti derbi, FK Crvena zvezda, FK Partizan Aleksandar Stanojević pred povratkom u Partizan Foto: MN Press

Klub je posle toga u potpunosti stao na noge i počeo da dobija bogate ponude za fudbalere, iako nije bio prvi na tabeli. Ostvaren je milionski transfer Strahinje Pavlovića u Monako, a Milošević je u međuvremenu postao i spacijalista za večite derbije, u kojima je Partizan bez problema izlazio na kraj sa velikim rivalom.

Nije mu “ležala” jedino Vojvodina, od koje su crno-beli poraženi u finalu Kupa Srbije, krajem minule sezone, posle čega je Milošević najavio da će klub iz Humske u aktuelnom takmičenju jurišati na titulu prvaka i da više nema opravdanja. Ipak, nije sve počelo kako je zamislio, ekipa je loše ušla u sezonu, odigrala slabo protiv Napretka, potom i poražena u duelu sa Novim Pazarom, posle čega su na površinu isplivale neke druge stvari – međuljudski odnosi između samih igrača.

Usledio je novi “restart” - promenjena je kompletna odbrana - i Partizan je povezao nekoliko pobeda, uključujući i kvalifikacionu za Evropu, ali je poraz u Novom Sadu, u kome je trener tražio krivca u sudiji Srđanu Jovanoviću, probudio duhove i naveo Miloševića da načini potez koji je planirao još pre nekoliko sedmica.

Video: Novi incident na Karađorđu, Milošević gađao sudiju flašicom pa dobio crveni

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Uprava napolje

    1. septembar 2020 | 14:55

    Da dovete i Murinja ista bi priča bila. Nije do trenera

  • Kakva nepravda?

    1. septembar 2020 | 14:52

    Druze izgubis od N. Pazara koji je bio 10ti u drugoj ligi prosle sezone. Izgubis od Vojvodine u poslednja 3min. I kukas na sudije namesteno prvenstvo i td. Zasto nisi dobio Pazar i Vojvodinu? Slusam Pantica juce kako ste igrali po vrucini pa i Vojvodini je isto. Pogledajte istini u oci, jako lose igra Partizan. Vi pricate kako se Zvezdi svi sklanjaju i td? Zasto ne gledste u svoje dvoriste samo i resavate probleme? Apsolutno niko vam nine kriv sto ste izgubili dve utakmice osim vaseg strucnog staba koji vas truje. A vas stab stalno trazi alibi u drzavi, u fss, u sudijama i svi su krivi osim vas samih. Istini u oci pogledajte i napred. Da se lepo oporavite pa posle jedne utakmice da cujemo bar jesnu sportsku izjavu koja nece ukljucivate sudije marsovce i drzavu i namesteno prvenstvo. Vec pobedjujte i onda vam niko ne moze biti kriv.

  • PARTIZAN

    1. septembar 2020 | 14:55

    STA CEKA UPRAVA?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA