≫ 

Bomba u Humskoj: Partizan hoće da vrati Miloša Jojića!

Klub i fudbaler su već uspostavili kontakt, čeka se odluka Bašekšehira, sa kojim vezista ima ugovor do sledećeg leta

  • 68
Miloš Jojić FK Partizan Foto: MN Press

Buran dan u Humskoj je počeo ostavkom Sava Miloševića i imenovanjem Aleksandra Stanojevića na mesto šefa stručnog štaba, a završava se nagoveštajem o mogućem velikom pojačanju u igračkom kadru. Klub iz Humske se nameračio da vrati još jedno svoje dete - Miloša Jojića (28) i već uveliko radi na tome, saznaje Telegraf!

Operacija nije i neće biti nimalo laka, jer Jojić ima važeći ugovor sa Bašakšehirom još godinu dana i veoma visoka primanja od preko milion evra, samo na konto plate. Međutim, turski klub u minule dve sezone gotovo da nije računao na srpskog internacionalca, koji je ili grejao klupu ili je, pak, kao minule zime prosleđen na pozajmicu u austrijski Volfzberger.

Otuda su čelnici Partizana, preciznije ljudi zaduženi za sportski sektor na čelu sa Ivicom Ilevim, kontaktirali Jojića nekoliko puta i predočili mu mogućnost da se vrati u klub u kome je ponikao i stasao kao igrač.

U prvi mah ta opcija nije bila realna, međutim, vremenom su kockice počele da se slažu i povratak veziste je postao i te kako izvodljiva mogućnost. S tim što će Jojić, koji se pre tri dana vratio u Tursku i javio na početak priprema kluba, morati da razgovara i sačeka (baš kao i Partizan) konačnu odluku Turaka.

Iz Humske se nadaju da će Bakšakehir imati “sluha” za dogovor, tim pre što je igrač ušao u poslednju sezonu ugovora, te bi određeni ustupci sve tri strane mogli da ubrzaju proces do konačnog rešenja.

Rekosmo već, Miloš Jojić je prošao sve mlađe selekcije tima iz Humske, kao i kaljenje u filijali Teleoptiku da bi 2012. godine bio prekomandovan u prvi tim.

Za crno-bele je tokom dve sezone odigrao 35 mečeva i postigao 10 golova, od kojih je svakako najbitniji onaj postignut iz slobodnog udarca u 144. večitom derbiju, 18. maja 2013. godine, koji je Partizanu doneo titulu prvaka države.

U zimu 2014, godine prešao je u redove Borusije iz Dortmunda, u transferu vrednom 2,2 miliona evra, a branio je još i boje Kelna, te pomenutih Bašekšehira i austrijskog Volzbergera, gde je odigrao veoma dobru polusezonu i na 14 mečeva, postigao jedan gol i upisao pet asistencija.

Još uvek nije definisano ni da li bi dolazak Jojića izazvao određena pomeranja u veznom redu, jer se radi o igraču koji podjednako dobro pokriva i pozicije u centralnom delu terena, ali i po bokovima. U svakom slučaju obostrana želja postoji, priča je krenula.

Video: Novi incident na Karađorđu, Milošević gađao sudiju flašicom pa dobio crveni

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marlon

    1. septembar 2020 | 19:01

    E ovo bi bilo Top, još Planica I dobrog beka umesto Miletica, pa da gazimo sve redom...

  • Grobar

    1. septembar 2020 | 19:20

    Ima li ko krsten u nasoj upravi da se razume u fudbal? Trebaju nam oba beka,sve golove primamo jer bekovi uvek kasne i lako ispadaju iz igre. A kada su ovakvi bekovi i krila ne mogu da dodju do izrazaja jer su vise na svojoj polovini nego protivnickoj. Znaci oba beka dovesti,a moze i Jojic nemam nista protiv

  • Soda

    1. septembar 2020 | 19:34

    Uspeni klubovi kupuju talnte misleci na buducnost a nasi veterane koji nigde ne igraju niti ih drugi hoce.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA