≫ 

Svi se pitaju zašto je Barsa ovo uradila Mesiju: Klub predstavio novi dres, Leo u središtu fotke

Čist marketing zbog prodaje ili skrivena poruka - da li je Barselona po poslednji put upotrebila Mesijev lik u promotivne svrhe?

  • 1
Lionel Messi, Lionel Mesi Foto: Tanjug/AP

Fudbalski klub Barselona predstavio je novi dres za sezonu 2020/2021 i tom prilikom jedan detalj je navijačima katalonskog kluba posebno upao u oči.

Taj "detalj" je ikona Barse Lionel Mesi koji zauzima centralno mesto na promo fotografiji na kojoj se pored njega nalaze još petorica fudbalera Blaugrane.

Dembele, Grizman, De Jong, Pike i Ter Štegen su okolo, Mesi u sredini, iako se u sredu očekuje Leov otac Horhe pregovara sa predsednikom Barselone Đozepom Bartomeuom u vezi sa situacijom u kojoj se našao argentinski as.

On je pre nedelju dana, 25. avgusta rekao da hoće da ide iz Barselone, prvi put posle 20 godina i taj njegov zahtev je uzdrmao fudbalski svet.

Tim pre što je Mesi tražio da po slovu svog ugovora ode za džabe kao slobodan igrač. S tim ciljem se nije pojavio u nedelju na medicinskim testovima, pa onda ni na treningu.

Barselona je to odbacila kao mogućnost i insistirala je da za njegov otkup postoji važeća klauzula od 700 miliona evra, te da ne može da ode tek tako.

Usledio je spor igrača i kluba, koji je donekle prelomila LaLiga tvrdeći da za otkup Argentinca postoji spomenuta otkupna klauzula koju malo ko u svetu fudbala može da plati.

Zato sada mnogi navijači slavnog kluba postavljaju pitanje čime je motivisan potez Barselone, da li možda kao promotivni trik ili svojevrsna poruka Mesiju da ne može da ide nigde, dok to Barsa ne dozvoli.

Drugi su u komentarima šalama ispratili taj potez, a treći su decidno poručili - pustite Mesija da ide, on je slobodan igrač, toliko mu bar dugujete.

Video: Gudelj: Utakmica protiv Norveške nam je najbitnija ove godine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Walker

    3. septembar 2020 | 00:56

    Da mu nije Barse on ne bi ni postao profesionalni igrac jer je imao fizicke nedostatke koji su bili poprilicno skupi i upravo ih je Barsa placala, nema teorije da on napusti Barsu ubedjen sam

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA