Dirljiv gest novog igrača Junajteda: Izabrao broj u čast bivšeg saigrača koji je doživeo infarkt

Emotivna priča stoji iza odabira broja novog pojačanja Junajteda

  • 0
De Liht, van de Bek i Dušan Tadić, Ajaks Foto:Guliver/Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Mančester junajted je u toku dana potvrdio transfer Holanđanina Donija Van De Beka (24) iz Ajaksa, koji je tako postao prvo pojačanje tima Ole Gunara Solskjera za predstojeću sezonu.

Momak koji je slrenuo pažnju velikana sjajnim partijama za "Kopljaike" u  sezoni kada su jurišali na svajanje Lige šampiona, već je svojim prvim gestom u novom klubu zavredeo simpatije mnogih ljubitelja fudbala, ne samo prisalica Đavola.

On je u prvom intervju za zvanični sajt kluba otrkio zbog čega je izabrao baš dres sa brojem 34.

Iza svega se krije jedan umalo tragičan događaj i Van De Bekova velika ljubav prema jednoj osobi, prijatelju i bivšem saigraču.

- Da, to je poseban momenat za mene (broj 34), jer moj prijatelj Abdelhak Nuri... možda znate priču, imao je srčani udar. On mi je jako blizak prijatelj, i ja sam jako blizak sa njegovom porodicom i često se čujemo. Zato sam odlučio da uzmem broj koji je on nosio u Ajaksu, jer želim da me podseća na lepe uspomene koje sma imao sa njim - rekao je Van De Bek.

Nuri je 2017. godine na prijateljskoj utakmici Ajaksa sa Verderom doživeo srčani udar, pretrpeo je oštećenej mozga, tek naredne godine se probudio iz kome, a njegov oporavak i dalje traje.

Abdelhak Nuti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA