≫ 

Telegraf saznaje: Ovo je Partizanova nova "meta", čeka se samo mig Stanojevića

Radi se o prvotimcu Metalca, koji je prošao kompletnu školu u Humskoj

  • 2
Jovan Vlalukin Jovan Vlalukin (u sredini) Foto: MN Press

Fudbaler Metalca iz Gornjeg Milanovca - Jovan Vlalukin (21), nalazi se na listi potencijalnih pojačanja Partizana u letnjem prelaznom roku, saznaje Telegraf. Konačnu reč u vezi sa angažovanjem mladog desnog beka će dati trener Aleksandar Stanojević, ali su veliki izgledi da se fudbaler vrati u klub u kome je ponikao.

Vlalukin, za početak, ispunjava prvi i veoma bitan kriterijum Stanojevića - prošao je kompletnu omladinsku školu u Humskoj, od pionira do prvog tima (uz kaljenje u filijali Teleoptiku), gde je obavezan profesionalnim ugovorom 9. septembra 2017. godine.

Ipak, i pored činjenice da je označen kao "projekat kluba za budućnost", mladi fudbaler nije dobio priliku u najjačoj selekciji, pa je prošloga leta odlučio, posle stažiranja u Teleoptiku, da promeni sredinu.

Jovan Vlalukin Jovan Vlalukin dok je igrao za mlađe kategorije Partizana Foto: MN Press

Obreo se u Metalcu za koji je minule sezone odigrao 12 mečeva u Prvoj ligi Srbije, a status mu se ove sezone znatno popravio. Imenovanjem Žarka Lazetića na mestu prvog trenera, odnosno Dražena Bolića kao prvog pomoćnika, mladi fudbaler je postao standardan u Superligi, jer je sa pomenutim trenerima sarađivao i u omladinskoj školi, ali i u Teleoptiku.

U prethodnih šest kola takmičenja odigrao je sve utakmice za Milanovčane u punoj minutaži i upisao dve asistencije, što mu je takođe dobra preporuka, uz reči hvale koje je Lazetić izrekao ljudima iz Humske kada su ga pozvali i upitali za mišljenje o Vlalukinu.

Mladi desni bek je vezan ugovorom za Metalac do juna 2022. godine, ali to neće biti prepreka za Partizan, ukoliko Aleksandar Stanojević poželi da angažuje baš Jovana Vlalukina.

Pisali smo tokom dana da će Partizan u četvrtaka parafirati ugovor sa iskusnim defanzivcem Aleksandrom Miljkovićem (30.), dok bi Vlalukin bio taj "bonus do 21 godine", koga će struka koristiti u rotaciji u poslednjoj liniji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoki

    3. septembar 2020 | 00:08

    Aksentijevic najbolji desni bek u Srbiji. Partizanovo dete !!!

  • Sale

    3. septembar 2020 | 11:44

    Dovoljno za četvrto mesto uprava napolje..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA