≫ 

Verovali ili ne, Arapi i Izraelci zakazali prijateljsku utakmicu

Hapoel Ber Ševa obnarodovala je lepu vest

  • 2
fudbaler ber ševe Foto: youtube/Joshua Adam

Fudbaleri Hapoel Ber Ševe iz Izraela i Al-Ahlija iz Dubaija, Ujedinjeni Arapski Emirati, odigraće prijateljsku utakmicu, najavio je izraelski klub samo nekoliko dana pošto su dve zemlje postigle istorijski sporazum o normalizaciji odnosa dve države.

Hapoel je na svom zvaničnom sajtu potvrdio odigravanje utakmcie, doduše još uvek nije određen datum odigravanje ovog po mnogo čemu istorijskog duela, utakmica koja može i označiti prekretnicu i u sportskim okvirima dve države.

- Dragi naši navijači, ovo su istorijski dani za državu Izrael i Ujedinjenje Arapske Emirate i svi smo uzbuđeni povodom sporazuma o normalizaciji odnosa. Kao deo mogućnosti koje su nam se sada svima ukazale, pozvali smo osvajača Kupa Emirata Al-Ahli iz Dubaija na odigravanje prijateljske utakmice - kažu iz Hapoela.

Izrael i Ujedinjeni Arapski Emirati su nedavno, uz prisustvo predsednika SAD Donalda Trampa, postigli sporazum o normalizaciji odnosa.

U zajedničkom saopštenju Trampa, premijera Izraela Benjamina Netanjahua i princa Muhameda bin Zajeda, navodi se da će ovaj „istorijski korak osnažiti mir na Bliskom Istoku"

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA