≫ 

Šokantna odluka Premijer lige: Raskinut ugovor sa Kinezima vredan pola milijarde evra!

Razlog je kašnjenje kineskog emitera sa poslednjom ratom

  • 3
Čelsi-Vest Hem, premijer liga Foto: Tanjug/AP

Engleska Premijer liga objavila je u četvrtak da je raskinula ugovor sa kineskim servisom za strimovanje "PPTV" na osnovu kojeg je, prema slovu dosadašnje saradnje, polagala prava na prihod od 564 miliona funti.

Ugovor sa Kinezima bio je jedan od najunosnijih koji je imala Premijer liga, PPTV je imao najveću pokrivenost u najmnogoljudnijoj zemlji sveta i kao takav ogromnu gledanost koja se merila u stotinama miliona, otud je raskid ugovora sa takvim partnerom izazvao popriličan šok u Engleskoj, pogotovo sada u vreme recesije zbog korona pandemije.

Navodno, razlog je taj što Kinezi nisu uplatili poslednju ratu iz ugovora, radi se o sumi od 160 miliona funti, a rok je bio mart, te su Englezi doneli odluku o prekidu saradnje.

Vođstvo najjače engleske lige se i oglasilo tim povodom.

- Premijer liga obaveštava da je danas raskinut ugovor koji smo imali sa licenciranim emiterom iz Kine na toj teritoriji. Premiejr liga se neće više oglašavati na ovu temu - bilo je sve što je javnost mogla da pročita, makar kada je zvanična verzija priče u pitanju.

Inače, vlasnik "PPTV" je kompanija Suning koja je i većinski vlasnik milanskog Intera.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mala

    3. septembar 2020 | 19:38

    Ne brinite,ne bi britanci ovo uradili da nisu imali alternativu. A i nije im to alaj Begova slama,mora se platit kinesčići.

  • Vuk

    3. septembar 2020 | 19:46

    Idioti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA