Policija krenula na Bartomeua, imaju dokaze da je plaćao agenciju da blati Mesija

U nevolji je predsednik Barsleone

  • 2
Đosep Marija Bertomeu, FK Barselona Foto: Guliver/Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images

U trenutku kada se čitav svet pita da li će Leo Mesi ostati u Barseloni i kako će se okončati njegovi pregovori sa predsednikom kluba Đosepom Bartomeuom, nova "bomba" stigla je iz Katalonije - i to iz policije.

Naime, prema pisanju nekoliko lokalnih medija u četvrtak uveče, katalonski ogranak policije "Los Mossos" navodno ima dokaze da je Bartomeu koristio svoj položaj kako bi za sebe sticao finansijska sredstva preko kluba.

Ovaj slučaj zaveden je u policiji pod imenom "Barsagejt", a Bertomeo je glavni osumnjičeni jer je negde od početka godine zloupotrebljavao funkciju zarad lične koristi i napade na protivnike.

U pomenutoj dokumentaciji postoje dokazi protiv Bartomeua, između ostalog da je novcem kluba plaćao jednu firmu da blati neke od igrača Barselone, kao i pojedine bivše asove i potencijalne protivkandidate koji su mu oponirali.

Martin Braithwaite Foto> Tanjug/AP

Među igračima koji su bili "na meti" Bartomeua je i Lionel Mesi o čemu je početkom godine već pisala "Cadena Ser".

Osim Mesija, firma koju je dirketno plaćao Bartomeu, imala je zadatak i da blati ime i reputaciju Đerarda Pikea, ali i Ćavija Ernandeza, Karlesa Pujola i Pepa Gvardiole i svih onih koji su predstavljali potencijalnu opasnost po aktuelnog prvog čoveka katalonskog giganta i njegovu poziciju.

Navodno se radi o firmi "I3 Ventures" koja je preko svojih kanala na tviteru i fejsbuku pisala negativno o Barsinim fudbalerima.

Bartomeu se našao na tapetu policije onog trenutka kada se saznalo da je za pomenute usluge firmu plaćao šest puta više od tržišne ponude, a ostatak novca je, kako se veruje, zadržavao za sebe.

Policija je pokrenula istragu još u februaru, kada je Barselona demantovala navode portala stanice "Cadena Ser" da je klub plaćao "treću stranu" da blati igrače.

Barselona je od tada kategorički negirala sve te tvrdnje, odbacivala ih kao neistinite, ali, kako stvari stoje, sada će i policiji morati da objasni da nije činila ništa protivzakonito.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nscz

    4. septembar 2020 | 00:51

    A kad ce kod nas policija da ide po Vuletica i Vucelica jel vec dugi niz godina orkestrirano blate simbol i najvece Srpsko sportsko drustvo!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA