≫ 

Stanoje rekonstruiše Partizan: Štoper Olimpijakosa, 3 deteta kluba, na radaru 4 superligaška igrača!

Na listi je i nekoliko igrača iz Superlige, koji ispunjavaju uslov bonusa I koji bi omogućili rotacije u poslednjoj liniji tima

  • 17
Svetozar Marković Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: MN Press/Guliver/Manuel Queimadelos Alonso/Getty Images

Najavili smo pre nekoliko dana da Partizan, odnosno novi trener Aleksandar Stanojević, želi da vrati nekoliko igrača koji su prošli omladinsku školu, jer, kako je rekao “osećaju klub”, a pride mogu i da reše problem “bonus igrača do 21 godine” i taj posao je uveliko u realizaciji.

Desni bek Jovan Vlalukin iz Metalca je u vrhu liste želja, a tu su još i štoper Svetozar Marković iz Olimpijakosa, ali i levi bek Makabija iz Natanje - Zlatan Šehović.

Tu se spisak želja crno-belih ne završava, jer postoje i mladi odbrambeni igrači iz Superlige, koji nisu školovani u “Zemunelu”, ali su i te kako zanimljivi Partizanu, te se dolazi do brojke od ukupno sedam fudbalera, koliko je trenutno na Stanojevićevom “radaru”.

Za početak – Svetozar Marković, kao bonus štoper, čije ime se još pre mesec dana dovodilo u kontekst sa Partizanom, ali zbog dobrih odnosa čelnika Olimpijakosa i Larise ta priča tada nije “pila vodu”. Kako je postalo jasno da će se i Larisa okrenuti drugim rešenjima, mladi igrač je ponovo postao dostupan i to se poklopilo sa promenom trenera u Humskoj, pa ga je Aleksandar Stanojević uzeo u razmatranje i poželeo da angažuje.

Aleksandar Stanojevic Aleksandar Stanojević; Foto: MN Press

To za Telegraf potvrđuje i agent igrača Darko Ristić.

- Postoji mogućnost povratka Markovića u Partizan i to bi bilo realizovano kao pozajmica, jer on ima dugogodišnji ugovor sa Olimpijakosom. Pregovaramo, pa ćemo videti šta će od svega da se izrodi – kaže Ristić.

Marković je prošlog leta napustio crno-bele i potpisao petogodišnji ugovor sa grčkim velikanom, koji je za njega isplatio obeštećenje od 1.500.000 evra, plus 10 odsto od dalje prodaje. Ipak, štoper se nije snašao u jakoj konkurenciji, pa je pozajmljen Larisi, u kojoj je upisao 13 mečeva.

Što se tiče “bonusa” na levom beku, Partizan je, između ostalih, na spisak stavio i Zlatana Šehovića, igrača Makabija iz Natanje. Ipak, ta opcija je teško izvodljiva, jer, za razliku od Markovića, Šehović je u protekloj sezoni igrao standardno (uvid u izraelskim medijima i izveštajima, transfermarket ne prati tamošnju ligu) i voljan je da nastavi karijeru u Izraelu, gde ima višegodišnji ugovor.

Rekosmo već da će Partizan, pored Miloša Jojića, koji je želja kluba u letnjem prelaznom roku, te mladih igrača Jovana Vlalukina, Svetozara Markovića i Zlatana Šehovića, razmotriti i opcije iz Superlige, gde su na radaru četiri fudbalera. A, poslednju reč će dati trener Aleksandar Stanojević, koji uveliko “češlja” materijal.

Video: Stanojević najavio promene i borbu, pomenuo i Dekija: Kažu da su ovo najteža vremena za Partizan

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    4. septembar 2020 | 12:58

    Сваки који дође, реконструише, буса се у груди, шлихта фракцијама, а на крају титула у праве руке, код комшије евро првака...

  • Brajan

    4. septembar 2020 | 13:39

    Sehovica su bezpotrebno sutnuli posle jednog jedinog kiksa...cini mi se protiv vozdovca na jna...kakve bekove imamo on je dani alves licno...IPP

  • SrbskiBek

    4. septembar 2020 | 13:28

    Bice u januaru..pedala !!! Pa" saopstenje"..pa sledeci

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA