≫ 

Nastavlja se haos oko Mesija! Otac poslao oštro saopštenje, udario na Primeru, obara klauzulu Barse

Horhe Mesi besan zbog načina na koji je Fudbalski savez Španije analizirao ugovor

  • 0
Lionel Messi, Lionel Mesi Foto: Tanjug/AP

Horhe Mesi, otac i zastupnik Lionela Mesija, poslao je saopštenje na adresu Havijera Tebasa, predsedniku Primere, kako bi opovrgnuo tvrdnje da je ugovor Mesija i Barselone osiguravajući i da postoji klauzula o odlasku.

Ovo saopštenje dodatno će da pokrene haos, iako je delovalo da se situacija preokrenula i da je Mesi bliži ostanku u klubu. Njegov otac obara tvrdnje da postoji klauzula od 700.000 evra, te tvrdi da ona ne važi u poslednjoj godini ugovora, u kojoj igrač po završetku sezone može sam da raskine jednostrano ugovor.

Prenosimo saopštenje u selosti:

- Kao predstavnik Lionela Mesija, profesionalnog fudbalera odgovaram vam na Saopštenje koje je objavljeno 30. avgusta 2020. godine od strane Fudbalskog saveza Španije u vezi sa ugovornom situacijom igrača i bez obzira na očiglednu pristrasnost uloge koju takva institucija zastupa u odbrani interesa svojih saradnika (fudbalskih klubova), mora da se kaže sledeće:

1. Ne znamo koji ugovor ste analizirali i na kojim osnovama ste zaključili da postoji primenljiva klauzila o raskidu ugovora u slučaju da igrač odluči da zahteva jednostrani raskid istog, sa učinkom od kraja sportske sezone 2019/20.

2. To je očigledno greška sa vaše strane. Dakle, kako je doslovno rečeno u tački 8.2.3.6. ugovora potpisanog između kluba i igrača: "Ova nadoknada neće se primenjivati kada raskid ugovora jednostranom odlukom igrača i stupi na snagu od kraja sportske sezone 2019/20.

- Bez obzira na druga prava koja su ukljulena u ugovor i koja izostavljate, očigledno je da se naknada od 700 miliona evra predviđena u prethodnoj tački 8.2.5.5, uopšte ne primenjuje - navodi se u saopštenju Mesija.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Diario Olé (desde 🏡) (@diario.ole) on

Nema sumnje da ovo saopštenje pokazuje da je situacija i dalje daleko od rešenja. Očigledno ni Mesi, ni Barselona nemaju nameru da popuste, videćemo kako će se dalje razvijati situacija.

Video: Dušica Jakovljević snimila Mesija i Suareza na Ibici

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA