≫ 

Umesto njega, Zvezda je dovela Tomanea: Sada je on novo pojačanje Porta od 10 miliona €

Crveno-beli su propustili priliku prošlog leta da dovedu reprezentativca Irana

  • 6
Mehdi Taremi, FK Porto Printskrin: Youtube/FC Porto TV

Crvena zvezda je prošle sezone bila u potrazi za napadačem, a isti problem ima i u ovom prelaznom roku, nakon što Tomane, koji je doveden prošlog leta, nije opravdao očekivanja.

Očekuje se da ovih dana iz Selte stigne Gabrijel Fernandez (26), kao i da Tomane karijeru nastavi u drugoj ligi Turske u Samsunu.

Da su crveno-beli prošle godine doveli drugog napadača umesto Tomanea i da je to bio jedan od glavnih pikova koji je bio u najužem izboru, verovatno ove sezone ne bi ni bili u problemu oko napadača.

Naime, Zvezda je prošle sezone ozbiljno "zagrizla" za reprezentativca Irana, Mehdija Taremija, ali on na kraju nije završio u Zvezdi, a razlozi su verovatno i finansijske prirode, jer ga je Al Garfa iz Katara kasnije prodala Rio Aveu za 1,7 miliona evra. Crveno-beli su sa na kraju ipak opredelili za duplo jeftiniju varijantu u vidu Tomanea.

Pitanje je i kako bi najvatreniji navijači Zvezde prihvatili Taremija, jer umeju da budu osetljivi kada su u pitanju igrači islamske veroispovesti, a da to nisu Afrikanci, pa možda i zbog toga čelnici crveno-belih nisu reagovali odlučnije i doveli sjajnog napadača, koji je eksplodirao prošle sezone u Portugaliji, gde je bio prvi strelac lige sa 18 golova, koliko su postigli i Pici i Karlos Vinisijus iz Benfike.

Sjajne partije Iranca, naterale su velikana iz Portugalije da "odreši kesu" i da plati 10 miliona za njega ovog leta, pa je on pre nekoliko dana potpisao ugovor na četiri godine sa bivšim prvakom Evrope.

Na Marakani sada ostaje da žale što prošle sezone nisu bili konkretniji i nisu doveli Iranca kada su bili u prilici.

Pogledajte i kakve je golove dao Taremi u dresu Rio Avea:

Video: Dejan Stanković se krstio posle gola Tomanea u Tirani

Šampion sveta favorit i u Stokholmu. Dvojka se plaća kvotom 1,80. Pogledajte i ostale MOZZART kvote za meč Švedska – Francuska.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zar je bitno

    5. septembar 2020 | 12:40

    Dokle cete da lupate da navijaci Zvezde imaju nesto protiv igraca islamske veroispovesti. Navijaci Zvezde ne dozvoljavaju da se u klub dovode igraci iz republika koje su bile u ratu sa Srbijom tj iz Hrvatske i Federacije BIH. Narocito ne da dolaze igraci koji su se hvalili kako su im ocevi bili snajperisti u ratu. Dokle vise da lazete???

  • Nscz

    5. septembar 2020 | 13:45

    Mali TAL dobijali Terza i Mrkela za ovog. Tomaneov menadzer dao veci

  • Macke

    6. septembar 2020 | 11:07

    Dr. Arizona stopirao komentare na ovu vest hahahahaha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA