≫ 

Suarez odlazi od Mesija, ide ka Ronaldu: Poznata je i plata Urugvajca u torinskom klubu

Dobar dogovor je napravio doskorašnji napadač Barselone

  • 0
Barcelona Eibar Foto: Tanjug/AP

Urugvajac Luis Suarez (33) ide ka Juventusu gde ka čeka plata od 10 milona evra po sezoni ugovora sa torinskim gigantom. Detalji su utanačeni, transfer pred realizacijom, pa će "bjankoneri" u narednoj sezoni imati paklen napadački tandem Suarez-Ronaldo ili paklen napadački trio Ronaldo-Suarez-Dibala.

Kako god taktički to izgledalo, biće to nova dimenzija ofanzive italijanskog šampiona.

Španska Marka je objavila da je Suarez sve dogovorio sa Juventusom, dobio je platu koju je želeo, preostalo je još samo da dobije "slobodu" od Barselone gde je postao višak dolaskom Ronalda Kumana.

Prema navodima madridskog glasila, Suarez se dobro pogodio sa čelnicima Juventusa, pošto je dobio ugovor na dve godine uz opciju produžetka na još jednu sezonu. Primanja će mu biti nešto manja nego što je imao u Barsleoni sa kojom i dalje ima ugovor koji ističe narednog leta.

Suarez je samo jedan od igrača koji pakuje kofere i seli se iz Barselone posle dolaska Kumana, to je već uradio Rakitić (Sevilja), a uskoro će ka Italiji i Arturo Vidal koga Konte hoće u Interu.

Sa Urugvajcem i njegovim prelaskom u Italiju trenutno postoji problem što nema pasoš Evropske unije, pa će morati da po ubrzanom postupku reši i to pitanje. Italijanska "La Gazzetta dello Sport" piše da će Juventus organizovati časove italijanskog jezika za Urugvajca, kako bi ovaj bio spreman za test italijanskog što je uslov za dobijanje pasoša.

Inače, Suarezova supruga Sofija ima italijanske krvi, jer je njen otac emigrirao iz friulijanske regije u Italiji za Montevideo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA