≫ 

Srpski sudija u centru pažnje: Svirao 2 penala u 90. minutu, dao 2 crvena i poništio Englezima gol

Gordi Albion je na kraju slavio rezultatom 1:0 u Ligi nacija

  • 39
Srđan Jovanović Printskrin: Twitter

Iako su dominirali tokom svih 90 minuta, fudbalska reprezentacija Engleske uspela je da savlada Island u gostima, u okviru A grupe Lige nacija, tek golom iz penala u 90. minutu - 1:0!

Strelac jedinog pogotka bio je Rahim Sterling koji je šutirao po sredini gola, a koji je prethodno i izvukao šut sa bele tačke. On je "tukao" ka mreži domaćina, a loptu je rukom zaustavio Ingason. Protestvovao je Island, tvrdili su da ruke nije bilo, a defanzivac je u međuvremenu i isključen zbog drugog žutog kartona.

Činilo se da je to kraj mučenja Engleza, ali je samo minut kasnije srpski sudija Srđan Jovanović je pokazao na penal i na suprotnoj strani. Gomez je bio neoprezan, a Bjornason je šutirao preko gola.

Imaće Englezi verovatno dosta toga da kažu na suđenje srpskog tima koji je predvodio Jovanović, a koji je poništio gol Harija Kejna u 6. minutu.  Podsetimo, pogodak napadača Totenhema je poništen zbog ofsajda, mada je diskutabilo da li je on uopšte bio. Otuda i ne čudi što su mediji u Engleskoj bili kivni što u LN ne postoji VAR tehnologija.

Gosti su poslednjih 20-ak minuta igrali i bez isključenog Kajla Vokera kog je Jovanović poslao u svlačionicu u 71. minutu. Bio je to neoprezan start igrača Mančester Sitija koji je od 33. vukao jedan žuti karton.

U ovom slučaju, srpski sudija je odlično postupio, a Voker je prvi defanzivac Engleske koji je dobio crveni još od 1977. godine i Trevora Čerija protiv Argentine.

Što se tiče same igre, vredi pomenuti da je Engleska uputila dvocifren broj šuteva ka golu domaćina koji je samo jednom zapretio - i to pored gola!

Ne računajući onaj penal! I posed lopte (73 - 27) je ubedljivo bio na strani Albiona čiji meč će se pamititi i po tome što je debitovao vezista Mančester junajteda Mejson Grinvud.

Takođe, tu je i povratak Danja Ingsa koji je za nacionalni tim poslednji put igrao 2015. godine. Od tada je prošlo 1790 dana, što je najduži niz još od onog koji je imao Li Dikson u periodu od 1993. do 1999. godine (1.911 dana).

U nastavku pogledajte gol Engleske:

Ostali mečevi:

A liga:

Danska - Belgija 20.45

Portugalija - Hrvatska 20.45

Švedska - Francuska 20.45

C liga:

Severna Makedonija - Jermenija 2:1

Azerbejdžan - Luksemburg 1:2

Kipar - Crna Gora 0:2

Estonija - Gruzija 0:1

D liga:

Gibraltar - San Marino 1:0

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GP

    5. septembar 2020 | 21:04

    Ama kako, zar nismo danas iz saopstenja FS crvena zvezda procitali da je to najbolji sudija??? Zar nismo iz saopstenja sudijske organizacije culi da je on bezgresan? Da li se barem sad malo stidite i jedni i drugi?

  • Macke

    5. septembar 2020 | 21:31

    Ma dobar sudija, al za malo hahahhahaha!!! eeee gani, gani! A Englezi ne veruju šta ovaj svira hahahahaha

  • Miki

    5. septembar 2020 | 21:25

    Dali je to gospodin za koga FSS tvrdi da je nah bolji sudija daleko je on od naj boljeg.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA