≫ 

Partizan traži zamenu za Ivanovića: Na spisku je i Nemanja Nikolić!

Crno-beli na oku drže pet potencijalnih pojačanja na poziciji u manevru, a poslednji reč ima trener Aleksandar Stanojević

  • 8
Nemanja Nikolić, Goran Čaušić, FK Partizan Foto: MN Press

Aktivan je Partizan u potrazi za pojačanjima na određenim pozicijama, pre svega u odbrani, gde su “na oku” igrači koji ispunjavaju besmisleni uslov “bonusa do 21 godine”, ali i manevru, odnosno napadu gde će crno-beli ipak potražiti zamenu za Đorđa Ivanovića, koji je nedavno prešao u redove Olimpije iz Ljubljane. Na spisku je pet imena, a poslednju reč će dati trener Aleksandar Stanojević.

Klub iz Humske je mnogo pre prodaje Ivanovića počeo da radi na tome, ali je promena trenera u jednom momentu dovela do malog zastoja kako bi novi šef struke Stanojević koordinisao svoje želje sa čelnicima kluba.

Na kraju je odlučeno da se alternativa za Ivanovića ipak angažuje i to fudbaler sličnih karakteristika, neko ko može da pokriva više pozicija u napadu, od krilne, polušpica do najisturenijeg napadača.

Na prvobitnom spisku je bilo sedam fudbalera, ali je sportski sektor odmah “precrtao” dvojicu, te je Stanojeviću ostalo da “preseče” koga želi od preostale petorice igrača.

Jedan od njih je pod ugovorom sa crno-belima, ali na pozajmici u Spartaku i radi se o Nemanji Nikoliću, koji i u subotičkom klubu obavlja ulogu takozvanog “pakera”, drugog napadača koji aktivno učestvuje i u igri veznog reda.

nemanja nikolić Nemanja Nikolić je igrač Partizana, ali je ovog leta produžio pozajmicu sa Spartakom; Foto: MN Press

Pitanje je samo da li je pravno izvodljivo da se Nikolić, koji je ovoga leta produžio pozajmicu u Spartaku, povlači sa iste u tekućem prelaznom roku i to je nešto čime bi se crno-beli bavili u slučaju da on bude Stanojevićev izbor.

Jedan od igrača je i Nikola Čumić, fudbaler pod ugovorom sa Olimpijakosom. Vezista je u redove pirejskog kluba stigao zimus iz Radničkog iz Niša I to za 500.000 evra, ali nije u prvom planu, ne igra i sledi mu svakako odlazak “na kaljenje”.

Nikola Čumić Nikola Čumić desno na slici u duelu protiv Žandera na meču Crvena zvezda - Radnički Niš; Foto: MN Press

Međutim, pitanje je koliko je ta opcija realna, s obzirom na činjenicu da ga vezuje ugovor do leta 2024. godine i da, prema izvorima Telegrafa iz Grčke, Olimpijakos za njega traži čak 2.500.000 evra obeštećenja. To je svakako nerealna cifra za naše uslove, a i pitanje koliko je Partizanu u interesu da razigrava igrača drugog kluba, bez neke koristi u perspektivi.

Što se tiče preostala tri igrača (o tom - potom), radi se o veoma dobrim fudbalerima, koji su takođe pod ugovorima, ali ukoliko Stanojević odabere nekoga od njih, Partizan je rešen da “zavuče ruku u džep” i ispuni mu želje.

Video: Sramotna tuča na terenu: Nikolić laktom patosirao Stojkovića

Posle dugo vremena u tim Azura se vraća Đorđo Kjelini, ali u Holandiji Italija nije favorit, jer se kec plaća kvotom 2,40. Pogledajte sve Mozzart kvote za meč Holandija – Italija

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ccc

    7. septembar 2020 | 13:24

    Bolje da kupimo dvojicu sudija nego pet napadaca.

  • VALJAK

    7. septembar 2020 | 12:58

    SECIKESE IZ UPRAVE PARTIZANA SVE BI STO JE JEFTINO , DZABA. A HOCEMO USPEH U EVROPI. E NEMA. DZABA SE NADAMO. STETA !

  • Šabački

    7. septembar 2020 | 13:33

    E moj Ivkovicu,cekas da drugi napisu pa da prepises trojicu.Evo odmah da ti kazem jednoga. Erhan Mašović

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA