≫ 

Igraju top fudbal i izgledaju premoćno: "Petarda" Norvežana u Belfastu kao preteća poruka Orlovima

Serlot i Haland zablistali protiv Severne Irske u poslednoj proveri pred baraž duel sa Srbijom

  • 18
Norveska, Severna Irska, fudbal Foto: Tanjug/AP

Kada puleni Ljubiše Tumbakovića 8. oktobra negde oko 20 časova budu zakoračili na čuveni stadionu Uleval u Oslu (ako tok pandemije korona virusa ne pokvari taj plan) imaće pred sobom jednog đavolski teškog protivnika u nameri da se izbore za prvi plasman na Evropsko prvenstvo u fudbalu posle čak dve decenije čekanja.

Reprezentacija Norveške poslala je večeras preteću poruku Orlovima spektakularnom partijom u Belfastu gde je ponizila Severnu Irsku sa čak 5:1 u 2. kolu Lige nacija. Ono što nisu uspeli ni Nemci, a ni neki jači rivali u prethodnim ciklusima, uspela je mlada i poletna selekcija sa severa Evrope.

Erling Haland i Aleksander Serlot, vodeći golgeteri u Bundesligi i turskom šampionatu, pokazali su još jednom koliko su ubitačan tandem kada su zajedno na terenu i kada su dobro vođeni i usmereni.

Za samo 19 minuta igre u prvom delu Norvežani su čak tri puta matirali nemoćnog golmana Bejlija Pikok Ferela, i ostavili u čudu ljubitelje fudbala širom Evrope koji su gledali ovaj meč i divili se napadačkoj snazi.

Eljanusi u 2, Haland u 7. i Serlot u 19. minutu nagovestili su trijumf selekcije koju izvanredno vidi Šveđanin Lars Lagerbek, a razigrani tandem iz špica Serlot - Haland je još po jednim golom u nastavku (47. i 56. minut) kompletirao spektakularnu partiju i ubedljiv trijumf Norvežana.

Nemoćni domaćini samo su gledali kako ih gazi Norveška, a pogodak Pedija Meknira iz 6. minuta kojim su izjednačili rezultat ništa im nije značio. Poptuno su se raspali pred silom sa severa Evrope, koja je letela i pokazala da izrasta u ozbiljnu reprezentaciju posle godina stagnacije nacionalnog tima.

Nema šta, pred Orlovima je težak izazov na putu do EURA, pogotovo jer poslednje utakmice i izdanja sa Rusijom i Turskom ne ulivaju preveliki optimizam.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hag

    7. septembar 2020 | 22:44

    Ali zato mi imamo novinare koji ce sve nase poraze da opravdaju

  • Putin R.S

    7. septembar 2020 | 22:37

    Nama su pretnja i San Marino, Luxemburg, Malta, Farska ostrva, a za Norvesku smo spansko selo. Madjari ima da nas otrse samo tako.

  • @

    7. septembar 2020 | 22:58

    srbija bolje da neide na megdan sa norvezanima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA