≫ 

Živković opet u crno-belom! Andriji dvogodišnji ugovor i mnogo manja plata od Benfikine

Preselio se u Solun za pola miliona godišnje, što je tek petina od onoga što je imao u Portugalu

  • 6
Andrija Živković Foto: Nikola Tomić

Bivši fudbaler Partizana i Benfike Andrija Živković potpisao je za PAOK, pišu grčki mediji.

Očekuje se da promocija nekada supertalentovanog momka bude održana u utorak uz prvi trening sa ekipom. Živković je u solunskom klubu dobio dvogodišnji ugovor i platu od pola miliona evra.

On je u ponedeljak prošao lekarske preglede, pa je samo pitanje trenutka kada će klub ozvaničiti novo pojačanje. Pre toga Srbina čeka test na korona virus i zeleno svetlo da može da se priključi treninzima.

Živković ima 24 godine i prethodne četiri je proveo u Portugalu, igrajući za Benfiku. Tamo se našao po odlasku iz Partizana kao slobodan igrač, iz čijih je mlađih kategorija i prešao u seniorsku konkurenciju.

Međutim, rastanak sa Partizanom je bio poprilično trnovit, zbog čega su ta vrata verovatno zatvorena za Živkovića bar u dogledno vreme.

S druge strane, u portugalskom timu se Andrija nije naigrao fudbala i upisao je samo tri utakmice u ligi i jednu u Kupu bez golova i asistencija.

Bio je i povređen, ali je 124 minuta - malo. Sezonu ranije je ta brojka bila deset puta viša, a Andrija je nastupao na 30 mečeva u svim takmičenjima kada je upisao sedam asistencija.

Sa Benfikom je do sada dva puta bio prvak Portugala i ima jedan osvojen kup te zemlje. Da podsetimo, zvanično je bio slobodan igrač od 26. avgusta iako je imao još godinu ugovora.

Repriza finala Mundijala. Ako verujete da će Francuska opet da bude bolja, kec se plaća kvotom 1,65. Pogledajte i ostale kvote Mozzart kladionica za meč Francuska – Hrvatska.

Engleska uzdrmana posle skandala zbog izbacivanja Fila Fodena i Mejsona Grinvuda iz reprezentacije, ali ipak favorit sa kvotom 2,15. Pogledajte sve Mozzart kvote za meč Danska – Engleska.

Video: Tadić: Moramo više da uživamo u fudbalu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ujka Zitko PFK

    8. septembar 2020 | 12:13

    Ala se Benfika zeznula sto ga je dovela.Aj sto nije nista pokazao,nego je Benfika njega skupo placala,a on sedeo po tribinama.Mene bi bilo sramota,da me je klub toliko placao,a da se ja njemu nisam oduzio na terenu.Al to je taj nas retardirani srpski mentalitet.Samo pare nas interesuju,zato smo tu gde jesmo.DUPLO DNO!

  • On

    8. septembar 2020 | 14:10

    Mesečno, 500 000 € ? 🤔 😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA