≫ 

35 klubova osudilo Partizan i pohvalilo Kokezu i sudije, stiže VAR: Saopštenje Zajednice Superligaša

Sednici u Staroj Pazovi nisu prisustvovali predstavnici crno-belih, kao i Radničkog iz Niša i Zlatibora

Zajednica Superligaša Foto: MN Press

Zajednica Superlige i Prve lige Srbije održala je sednici u prostorijama Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi, tokom koje je oko 300 Grobara održalo protest uz uvrede na račun Saveza i sudija.

Nakon što je završena sednica, Zajednica se oglasila saopštenjem na zvaničnom sajtu Superlige, u kojem je konstatovano da su predstavnici 35 klubova bili prisutni, i da su izostali samo predstavnici Partizana, Radničkog iz Niša i Zlatibora.

U Saopštenju se ističe da su klubovi jednoglasno osudili ponašanje Partizana, navodeći da javnim oglašavanjima i potezima nanosi štetu srpskom fudbalu, dok su pohvaljeni rad FSS-a na čelu sa Slavišom Kokezom i kao i Sudijske komisije na čelu sa Milanom Karadžićem.

Saopštenje Zajednice prenosimo u celosti:

Danas je u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi održana redovna sednica Skupštine Zajednice klubova Super lige i Prve lige Srbije na kojoj je bilo prisutno 35 predstavnika klubova. Odsutni su bili predstavnici FK Partizan, FK Radnički Niš i FK Zlatibor. Sednicom je predsedavao predsednik Zajednice, Dragomir Lazović, dok su kao gosti bili prisutni predsednik FSS Slaviša Kokeza, generalni sekretar Jovan Šurbatović i predsednik Sudijske komisije Milan Karadžić.

Centralna tema današnje sednice bila je aktuelna situacija u takmičenju i istupanje predstavnika FK Partizan iz organa Zajednice. Svi klubovi jednoglasno su osudili ponašanje rukovodstva FK Partizan zbog neučestvovanja u radu organa Zajednice i javnih obraćanja koja nanose nesagledivu štetu domaćem fudbalu, kao i svim klubovima koji učestvuju u dva najviša ranga takmičenja. U isto vreme, članovi Skupštine Zajednice izrazili su poštovanje prema instituciji i značaju fudbalskog kluba Partizan.

FK Partizan uprava Uprava FK Partizan; Foto: MN Press

U iscrpnoj diskusiji u kojoj su učestvovali gotovo svi predstavnici klubova konstatovano je da je dosadašnje suđenje na visokom nivou, znatno višem nego prethodnih sezona. Rad Sudijske komisije FSS i predsednika Milana Karadžića je posebno pohvaljen.

I ovoga puta klubovi su jednoglasno pružili podršku rukovodstvu FSS na čelu sa predsednikom Slavišom Kokezom, uz ocenu da je dosadašnji rad FS Srbije značajno podigao opštu sliku i kvalitet domaćeg fudbala. Predsednik FS Srbije informisao je sve prisutne da Fudbalski savez Srbije kao i do sada stoji na raspolaganju svim klubovima i da su vrata za razgovore oko svih problema širom otvorena. Predsednik saveza posebno je poželeo je sreću FK Crvena zvezda, FK Partizan, FK Vojvodina i FK TSC u evropskim takmičenjima.

Skupština Zajednice apeluje na rukovodstvo FK Partizan da svoje stavove iznosi u okviru institucionalnih organa, u cilju opšteg interesa, pogotovu u momentu kada klubove i najbolju reprezentaciju Srbije očekuju presudni mečevi u evropskim takmičenjima.

Na kraju sednice, generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović izvestio je prisutne da je juče potpisan ugovor o implementaciji centralizovane VAR tehnologije na utakmicama Super lige Srbije koja će biti u potpunosti primenjena od početka naredne takmičarske sezone 2021/2022.

Video: Emotivni Stanojević dodirnuo travu u Humskoj, pa onda stao ispred muarala Mancea

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Svih

    8. septembar 2020 | 17:05

    35 poltroncica na sendvic i jogurt kod kokezinja...Zasluzili ste.

  • 😂

    8. septembar 2020 | 17:07

    Zadovoljni savezom 😂😂😂😂😂 ??? Vidi se po reprezentativnim selekcijama koliko dobar posao rade, a i da ne govorim o tome sto neki odbijaju da igraju dok ovakvi "ljudi" vode savez.

  • A

    8. septembar 2020 | 17:15

    Svih ovih 35 poltrona je pokazalo da obraz i cast mogu da se kupe a da se niti na jedan sekund ne zacrvenis od stida i srama...Kakvi nalagodavci, takvi i oni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA