≫ 

Definitivan krah Orlića i eksperimenta sa Stolicom: Srbija neće videti EURO posle osam godina!

Bugari zadali novi udarac mladoj reprezentaciji u Gornjem Milanovcu - 1:2

  • 50
Ilija Stolica, Srbija Foto: Arena Sport

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije nastavila je sa posrtanjem i slobodnim padom. Na prošlom Evropskom prvenstvu u Italiji eliminisana je u grupnoj fazi sa gol-razlikom 1:10, a naredno EP za igrače do 21 godine u Mađarskoj i Sloveniji neće ni videti posle poraza od Bugarske u Gornjem Milanovcu od 2:1.

Verovatno da se drugačiji ishod i nije ni očekivao, posebno posle blamaže protiv Letonije pre nekoliko dana i remija od 2:2 u Jeglavi koji je pokazao svu nemoć ove generacije.

Posle večerašnjeg poraza Orlići su izgubili i teoretsku šansu da se domognu Evropskog prvenstva, prvi put posle osam godina, pošto dva kola pre kraja zaostaju za Rusijom i Poljskom čak devet i osam bodova, a pride su nas i Bugari preskočili i izbili na treće mesto.

Loše izdanje ekipe Ilije Stolice u prvom poluvremenu doživelo je kulminaciju u poslednjem minutu kada je štoper Kamenović napravio katastrofalnu grešku, bugarski plejmjeker Iliev mu je ukrao loptu i matirao nemoćnog golmana Ilića. Iz prvog šuta na utakmici, bez ranije stvorene šanse, glupo primljen gol koji je samo otežao posao našem timu.

Pre toga Orlići su samo dva puta zapretili bugarskom golmanu Naumovu, tražili su i penal u ranoj fazi utakmice zbog igranja rukom jednog defanzivca Bugarske, ali glavni arbitar Eskas iz Norveške kao da je čvrsto odlučio da ga ne dosudi našem timu na ovom meču.

Ništa bolju sliku Orlići nisu pokazali ni u nastavku utakmice, a puka sreća je u 49. minutu posle slobodnog udarca sprečila Bugare da dođu rano do drugog gola. Sjajno je gostujući napadač Dimitrov šutirao sa blizu 30 metara, a lopta od prečke pogodila našeg golmana u leđa pa u stativu i otišla u korner.

Ako su se Orlići tu provukli, u 64. minutu nisu. Posle sjajne kombinacije Ivanov je poslužio Krasteva koji je majstorski (pod prečku) pogodio gol Ilića za 2:0.

Dimitrije Kamenović, FK Čukarički Častio Bugare: Kamenović (desno); Foto: MN Press

Pokušao je Ilija Stolica izmenama u finišu da promeni nešto, ali su njegovi igrači kasno zaigrali kako se od njih očekivalo. Najbolji napad izveli su u 82. minutu kada je Maksimović tukao sjajno pod prečku, ali je golman Naumov izbio loptu u korner i sačuvao mrežu.

Počasni pogodak za Orliće stigao je u 86. minutu, kada je Luka Ilić realizovao najstrožu kaznu, ali snage za preokret nije bilo.

Svu frustraciju našeg tima pokazalo je isključenje Veljka Birmančevića u trećem minutu nadoknade i to direktan crveni karton.

Debakl u kvalifikacijama za U21 EURO je i krah eksperimenta sa Ilijom Stolicom koji je preuzeo Orliće posle dva kola od Neška Milovanovića sa namerom da ih odvede na EP, ali je na šest utakmica zabeležio čak tri poraza, samo dve pobede i remi koji nisu dovoljni za plasman.

Mlada reprezentacija Srbije propustiće završni turnir na EURO U21 prvi put posle osam godina.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Džek

    8. septembar 2020 | 22:15

    A 35 klubova pohvalilo kokezu i fscz

  • Cccc

    8. septembar 2020 | 22:44

    Dobro je ovo do sada se FSS krio iza rezultata mlade reprezentacije a sta ce sad.

  • Ortodox RS

    8. septembar 2020 | 22:19

    Ni seniori nece nista bolje proci imaju i oni Stolicu na klupi tako da je ishod odavno vec poznat.Nastavlja struka sistematsko unistenje fudbala u Srbiji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA