≫ 

Francuzi su tata-mate za Hrvate: Petlovi reprizirali finale Mundijala iz 2018. i preslišali Kockaste

Belgija se iživljavala nad Islandom, Englezi bez baruta u Danskoj

  • 4
Utakmica Francuska Hrvatska, fudbal Foto: Tanjug/AP

Francuska i Hrvatska su reprizirale čuveno moskovsko finale Svetskog prvenstva iz 2018. na Sen Deniju u 2. kolu Lige nacija, a posle još jedne goleade rezultat je bio istovetan kao i pre dve godine - 4:2 za tim Didijea Dešana.

Obe ekipe ušle su u meč bez nekoliko zvezda. Petlovima je falio Embape, Hrvatima Modrić i Rakitić, ali je na terenu sve prštalo i viđen dobar fudbal.

Dejan Lovren je lepim golom doveo Hrvate u vođstvo u 17. minutu, ali su Francuzi potom došli do svoje prepoznatljive igre i preko Grizmana u 43. i Marsijala u nadoknadi prvog poluvremena preokrenuli rezultat.

Hrvate je u život vratio majstor koji nadolazi, Josip Brekalo, koji je izjednačio u 55. minutu na pas Matea Kovačića, ali je u finišu Francuska postavila stvari na svoje mesto.

Štoper Lajpciga Dajo Upamekano je posle kornera Grizmana u 65. povisio glavom na 3:2 (golman Hrvatske Livaković se nije proslavio), da bi tačku na trijumf Francuza stavio Olivije Žiru u 77. minutu.

U istoj grupi, Portugalci su uz dva gola fantastičnog Kristijana Ronalda savladali Švedsku kao gosti sa 2:0, pa posle dva odigrana kola na tabeli dele prvo mesto zajedno sa Faancuzima sa po šest bodova. Šveđani i Hrvati nemaju nijedan.

U drugoj grupi Belgija se iživljavala nad Islandom u Briselu gde je slavila sa čak 5:1. Gosti su poveli prvi golom Fridjonsona u 11. minutu, ali time samo kao da su razljutili "Crvene đavole" koji su se razgoropadili.

Vitsel u 13, i Batšuaji u 17. minutu preokrenuli su rezultat u prvom poluvremenu, da bi u nastavku Mertens, ponovo Batšuaji i debitant Žeremi Doku koji ima samo 18 godina upotpunili ubedljiv trijumf.

Lep gol maldog napadača Anderlehta pogledajte na snimku ispod:

U istoj grupi Englezi su odigrali nerešeno bez golova protiv Danaca u Kopenhagenu. Domaći su bili bolji u prvom, gosti u drugom delu, ali kad se sve sabere i podvuče crta remi je najpravedniji ishod. Hari Kejn je mogao da donese pobedu Englezima u nadoknadi, ali je propustio veliku šansu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miile

    9. septembar 2020 | 08:23

    A mi bi dali 2 gola....hrvati napadaju zato i primaju ...mi samoskidamo ćega

  • Leeds1986

    9. septembar 2020 | 08:44

    Srecom pa za vas nisu tata mate, vi ih redovito gazite, uostalom kao i sve druge reprezentacije

  • Bax

    8. septembar 2020 | 23:03

    Ovi gori od nas

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA