≫ 

Skandal: UEFA izbacila Slovan zbog korone, Slovaci dokazali da nije bilo zaraze u timu

Slovaci razotkrili kako su nepravedno izbačeni iz Evrope

  • 3
FK Slovan Bratislava Foto: Guliver/Catherine Ivill/Getty Images

Prvak Slovačke, Slovan iz Bratislave, izbačen je zbog korone iz prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, nakon što je UEFA registrovala utakmicu sa Klaksvikom 3:0 za tim sa Farskih Ostrva, jer jer fizioterapeut Slovana, bio pozitivan na virus.

Meč je trebalo da se igra 19. avgusta, a ovaj rezultat je posledica testiranja kojem su Slovaci podvrgnuti po dolasku na Farska Ostrva.

Vlasti Farskih Ostrva su naložile gostima da moraju u karantin, tako da meč nije mogao da bude odigran.

Međutim, Slovan je objavio da su naknadni krvni testovi, koje je fizioterapeut imao po povratku u Slovačku, pokazali da on nema kovid antitela, što znači da nije imao ni virus.

- Naše sumnje u način testiranja na Farskim Ostrvima i na njihove rezultate pokazale su se opravdanim. Zato što rezultati testova koje je naš fizioterapeut napravio u ovlašćenoj laboratoriji u Slovačkoj pokazuju da on nema antitela na kovid.

- Test pokazuje da li je li osoba koja nije imala simptome prebolela koronu. Svesni smo da čak ni ove činjenice neće promeniti odluku UEFA, ali morali smo da objavimo ovako važnu informaciju. Osećamo da smo teško oštećeni. Razočarani smo i tužni što smo nepravedno izgubili priliku da se borimo za Ligu šampiona - objavio je Slovan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Feniks69

    9. septembar 2020 | 09:42

    Baš čudno da tako ravnopravna, ne pristrana, poštena, pravedna organizacija ka UEFmafiA tako postupi ...

  • Dare

    9. septembar 2020 | 09:40

    Pa namerno uradili posto su znali da jedino tako mogu dalje. Sad fino Uefa da se oglasi izbaci ih na 10 god iz Evrope i utakmicu registruje sa 3-0 za Slovan aki ima pravde.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA