≫ 

"Tumba glavni krivac za meč sa tzv. Kosovom, patriotski čin u minut do 12"

Predsednik FS Crne Gore Dejan Savićević odgovarao je na zanimljiva pitanja emisiji "Sportlight"

  • 7
Dejan Savićević Printskrin: Youtube

Legenda jugoslovenskog i crnogorskog fudbala Dejan Savićević bio je gost emisije „Sportlight“ i sa Igorom Mikljom govorio je o svojim trenutnim aktivnostima, fudbalskim počecima, ponudama i odlukama koje su mu obeležile bogatu karijeru.

Kako srpski timovi igraju sa tzv. Kosovom, a kad igra Crna Gora onda je problem.

Ali, osim fudbalskih tema, neizbežna je bila i ona politička i to duel Crne Gore sa selekcijom TZV Kosova.

- Sigurno da nije prijatno sve što se desilo pre skoro godinu dana, pre utakmice sa *Kosovom. Mislim da je to čista politika. Ako ženska rukometna reprezentacija igra potiv tzv.Kosova to nije problem, ali problem je što Crna Gora igra protiv tzv.Kosova.

- To meni ne može da uđe u glavu. Da Srbija ne igra nijednu utakmicu ni u jednom sportu protiv  tzv.Kosova, ok. Ali, vidite, Vučić ide i pregovara i verovatno da to mora. Mi smo postali nezavisna država. Tamo smo gde smo – u UEFA i FIFA i moramo da igramo.

ljubiša tumbaković Foto: MN Press

- Izvukli smo ih u grupi i morali smo da igramo tu utakmicu. Niko nas ništa nije pitao. Žao mi je što je to dostiglo taj nivo, ali evidentno sa tim porukama prema igračima i sa Terzićem na čelu cele te kolone… Šta da radim? Ne osećam se krivim. Znam da sam u pravu što se toga tiče i da nisam rekao nikakvu laž. Istina je na mojoj strani, a da li je oni prihvataju ili ne, to je njihov problem.

Vladan Lukić jedini patriota

Ljubiša Tumbaković, koji je u tom momentu dao ostavku na mesto selektora Crne Gore, rekao je da mu žao što se to desilo, ali i on smatra da nije kriv.

- On je glavni krivac. Znao je da je to problem. Pričali smo 2-3 puta i uvek se svodilo na – ipak sam ja profesionalac i šta da radim. U stilu – posle tri dana neće da se zna šta je bilo, a ne da si vodio reprezentaciju protiv *Kosova. Stalno se završavao razgovor na tome i onda odjednom patriotski čin u minut do dvanaest.

- Jedini partiota i kada je bilo bombardovanje i sve ostalo je bio Vladan Lukić. Kapa dole. Prekinuo ugovor sa Mecom i vratio se. Koji sportista je to uradio? Neka dođe još jedan sportista iz Srbije koji je raskinuo ugovor, kao Vladan Lukić koji je imao još dve i po godine do isteka ugovora sa Mecom.

- Raskinuo ga je i vratio se. On je jedini patriota u Srbiji od sportista. Sve ostalo je foliranje, mahanje zastava ispred američke ambasade i intervjui. Sve je to jedna stvar. On je dečko raskinuo ugovor i vratio se da brani državu. Kapa dole. Niko od ostalih ne može da se pohvali sa tim - rekao je Savićević.

(Telegraf.rs/Sport klub /Sportlight)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boke

    9. septembar 2020 | 23:03

    Dejo uzmi ga nazad!

  • DDF

    9. septembar 2020 | 23:04

    Mogu mnogi da"mrze"Deju,covek jednostavno prica i iznosi samo istinu,zna se odlicno kako se"prolazi"kad izneses istinu na ovim prostorima...😏😏😏

  • Peko

    10. septembar 2020 | 07:22

    Lobirao si za nezavisnu CG, Da se bratski narod razdvoji. Za nas si nula od čovjeka. Jesam veliki zvezdaš, i tvoj fan (bio) ali od tada više ne. Prodao si se Milu za jeftine pare. Đe ćeš sad na čiju stranu?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA