≫ 

"Kada bi neko u Srbiji hteo da natera Zvezdu da promeni ime izbio bi rat"

Nekadašnji fudbaler crveno-belih Novak Martinović dao zanimljiv intervju Rumunima uoči duela TSC - FCSB

  • 15
Novak Martinović, FK Crvena zvezda Foto: MN press

Novak Martinović, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, i dugogodišnji internacionalac u Rumuniji, dao je zanimljiv intervju tamošnjem listu "Gazeta Sportul" i uporedio aktuelni momenat srpskog i rumunskog fudbala.

Naravno, povod je bio predstojeća utakmica 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope između TSC-a i FCSB-a, dva kluba specifičnih imena koji se sastaju sledećeg četvrtka.

Akcenat u priči je bio na Steaui koja je morala da promeni ime i FCSB jer je vojska dobila spor na sudu, a Martinović ju je uporedio sa Crvenom zvezdom.

- U Srbiji niko ne govori FCSB. Za nas je to i dalje Steaua. Kada bi neko ovde hteo da natera Crvenu zvezdu da promeni ime, izbio bi rat. I to bukvalno, pravi rat. Jer, Zvezda je ovde simbol, brend, nešto posebno. Čak i u teškim danima po ovu zemlju, ljudi su nalazili radost u fudbalu i Zvezdi. Klub nije privatizovan, pa je tim isključeno da može da mu se dogodi što i Steaui - rekao je Martinović.

- Kada je Steaui promenjeno ime u prvi mah sam bio šokiran, ali sam mislio da će se sve srediti posle nekoliko meseci, da će se vratiti u normalu. Ali, to se nije dogodilo. Šteta, velika šteta, najviše zbog navijača.

Poredeći srpski i rumunski fudbal rekao je da je razlika drastična.

- Osim Zvezde i Partizana, srpski klubovi nemaju novca, zato ne mogu da dovode kvalitetne strance. Prosečna plata je oko 2.000-3.000 evra. Ako neko ima 4.000, to znači da baš odskače kvalitetom. Novcem koji dobijaju od TV prava klubovi ne mogu ni garnituru dresova da kupe. Nivo fudbala je baš nizak, daleko ispod rumunske lige.

TSC u kvalifikacijama za Ligu Evrope dočekuje FCSB u Senti sredinom sledeće nedelje.

- Steaua, a ja ću nastaviti da je tako zovem, je baš veliki favorit i ne vidim kako bi mogla da ispadne. Poštujem TSC, koji je, po meni, dobar projekat za budućnost, ali sada nema iskustvo igranja u Evropi. To je klub koji finansira mađarska vlada, ali je dobro organizovan i vođen. Imaju dobar, ali mlad tim, kojem je potrebna koja godina na međunarodnoj sceni. Steaua je svake godine u Evropi i smatram da neće imati problem da prođe dalje - poručio je Martinović.

Zanimljivo da je Martinović tokom jedne sezone na Marakani odigrao samo osam utakmica, a kasnije tužio crveno-bele za neisplaćenu zaradu od 200.000 evra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ha

    10. septembar 2020 | 16:31

    Izbio bi rat i da CZ se desi bankrot

  • Kosta

    10. septembar 2020 | 17:23

    Ma jok kakav rat...navijaci vode drzavu..nije im u interesu da ratuju....

  • E

    10. septembar 2020 | 16:36

    Derbi igraju Crvena zvezda i Partizan. A ikonografija na severu i jugu Draža Mihajlović. Zar nije logičnije da igraju FK Kokarda i FK Četnik?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA