≫ 

Legenda italijanskog fudbala "lobirala" da Falčineli dođe na Marakanu: Predstavljen novi špic Zvezde

Italijan je oduševljen prijemom od strane saigrača, a otkrio je da je dobio i preporuke o preseljenju u Beograd sa svih strana

  • 15
Dijego Falčineli Printskrin: Youtube/Crvena zvezda

Novo pojačanje Crvene zvezde, Dijego Falčineli, predstavljen je na Marakani. Za razliku od razočaranja koje je podelio početkom dana na svom Instagram profilu zbog načina na koji je napustio Peruđu, na konferenciji je bio dobro raspoložen.

Istakao je da je počastvovan što je deo ovako velikog kluba kao što je Zvezda i da mu je to dodatni motiv u karijeri i životna prilika. Nada se osvajanju trofeja, a ističe da je dobio savete Siniše Mihajlovića, kao i Marka Materacija da prihvati ponudu i zaigra u Beogradu.

- Vrlo sam zadovoljan i počastvovan što sam postao deo ove velike porodice. Verujem da će ova mogućnost i meni dati velike stvari, dočekan sam sa velikom gostoljubivošću, svi se trude da mi pomognu, naročuito zbog jezika. Uveren sam u uspeh i da ću sa njima krenuti već na narednoj utakmici - rekao je Falčineli.

Novinare je interesovalo šta mu je o dolasku u Zvezdu rekao Siniša Mihajlović, trener Bolonje, čiji je Falčineli zvanično igrač.

- Odmah mi je savetovao da prihvatim ponudu. Nisam imao nikakve sumnje kada je u pitanju Zvezda i dolazak u Beograd u fudbalskom smislu. Nadam se da ću igrati i osvajati titule. Jedina sumnja je bila moja ćerka i njeno preseljenje u Beograd, ali i to smo rešili. Materaci me je takođe savetovao da pređem ovde - rekao je Falčineli.

U Zvezdi je i Ričmond Boaći, koga Falčineli dobro poznaje.

- Sa Boaćijem sam bio cimer u Sasuolu, jako sam zadovoljan što ovde imam nekoga koga poznajem. On je sjajan momak, ali ne samo on, svi su sjani, pružili su mi podršku, pomogli su mi oko smeštaja u kuću, dočekan sam sa velikom dobrodošlicom - otkrio je Italijan, koji se raspitivao i kod drugih Srba o prelasku u Beograd.

- Poznajem Slobodana Rajkovića, odbojkaša Aleksandra Atanasijevića koji igra u Peruđi, svi su mi rekli da je Beograd sjajan grad i da će mi biti divno ovde.

Prisetio se Falčineli i meča koji je odigrao protiv Zvezde na Marakani u dresu Sasuola 2016. u okviru plej-ofa Lige Evrope.

Dijego Falčineli, FK Sasuolo, FK Crvena zvezda Dijego Falčineli u dresu Sasuola protiv Miloša Cvetkovića 2016. godine; Foto: MN Press

- Kada smo izvukli Zvezdu na žrebu, osetili smo strah, jer je svima poznata snaga i jačina i slava Zvezde. Utisak kada sam ušao na stadion bio je fantastičan, osetio sam veliku ljubav navijača prema klubu, veliku strast.

Ističe da mu je prvi inostrani angažman ambicija više u životu.

- Kada sam dobio ponudu, zbog istorije kluba, mislio sam da je ovo životna prilika. Moj karakter je takav, kada dobijem izazov, dajem sve od sebe - motivisan je Falčineli, koji se našalio na poslednje pitanje kada će biti spreman da igra.

- Odmah - odgovorio je, a zatim nastavio.

- Šalim se, završili smo šampionat 14. avgusta. Imao sam posle toga 20 dana odmora, juče sam imao prvi trening sa Crvenom zvezdom i trenirao sam odvojeno - zaključio je novi špic Zvezde.

Sa Falčinelijem u Beograd stiže i njegova supruga, italijanska misica Anđela Ačiarino, čije fotografije možete da pogledate u galeriji:

Video: Mrkela o Omoniji: Nijedan protivnik nije lak, to smo naučili kroz istoriju

Zvezda verovatno bez Bena i Kataija, ipak favorit sa kvotom 1,50 na dvojku. Pogledajte sve MOZZART kvote za meč Čukarički – Crvena zvezda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🦸‍♂️🦸‍♂️🦸‍♂️🦸‍♂️🦸‍♂️

    11. septembar 2020 | 14:33

    Dobrodosao. Igraj hrabro!

  • Marko

    11. septembar 2020 | 13:40

    Korektan neki mladic... Videcemo kakav je fudbaler.

  • BralE

    11. septembar 2020 | 15:49

    Ovaj lik ima zavidnu statistiku u ooslednje tri sezone: 81 ukupno odigranih utakmica (Serie A, B i Copa) i pri tom 7 (SEDAM !) postignutih golova i 2 asistencije !!!??? Jel’ on uopšte igra na poziciji napadača!? O čemu mi pričamo ovde !? Mene duša boli za mojom C.Z. kada vidim šta joj rade! Pa dajte radije našim klincima šansu i pristojnu platu, a ne da ih prodajete već sa 15-16 godina starosti, a ne da dovodite ove panjeve! Ah, pa da, zaboravih da se vama više ovi panjevi isplate privatno...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA