Miljakovac dobio fudbalski klub koji pomera granice: Tek počinjemo i ne planiramo da stajemo

Sportske ambicije kluba počinju iz najslabijeg ranga srpskog fudbala, ali s motivom da se jednog dana nađu na velikoj pozornici

  • 1

Beogradsko naselje Miljakovac u prethodnim danima privlači mnogo pažnje, a razlog za to je pokretanje istoimenog fudbalskog kluba, koji za razliku od drugih, od samog početka ima jasan cilj s jakom porukom.

Idejni tvorac projekta poznat je javnosti još od 2014. godine, kada je pokrenuo humanitarnu organizaciju "Zajedno za život", a to je Jovan Simić. Sada se sa svojim komšijama i ljudima s kojima se poznaje od osnovne škole okupio oko nečega ne zbog materijalne koristi, već zbog ljudskosti i osećaja pripadnosti zdravoj zajednici.

- Cilj nam je da u prvi plan stavimo humanitarni aspekat, ali ne samo u obliku materijalne pomoći i akcija koje ćemo redovno organizovati - već i u obliku atmosfere koja je inkluzivna, koja obuhvata ljude na terenu i van njega, i vraća u fudbal kao i u našu svakodnevnicu integritet i "duh igre" koji je kod nas izgleda odavno zaboravljen. Nadamo se da će ovaj projekat biti inspiracija i model i za druga naselja u Beogradu - ističu u klubu.

Sportske ambicije kluba počinju iz najslabijeg ranga srpskog fudbala, ali s motivom da se jednog dana nađu na velikoj pozornici.

Na prvom treningu, održanom na stadionu u Rakovici, prisustvovao je veliki broj lokalnih ljudi, kojima se svidela ideja, ali i klub iz Super lige Srbije - FK Voždovac, sa svojim stručnim štabom. Svaki od prijavljenih lokalnih igrača donirao je novčana sredstva, od čega je prikupljeno pomoć od 33.000 dinara koja će biti uplaćena Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka (NURDOR).

Fudbalski klub Miljakovac tek počinje, i ne planira da stane.

(Rastko Čerge, Telegraf.tv)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA