≫ 

NBA će imati novog šampiona: Bostonu drama protiv Toronta i pobeda u poslednjem minutu

A vrlo lako je moglo da bude 90:90 na 12 sekundi do kraja...

  • 0
Boston Seltiks Foto: AP/Tanjug

NBA liga će ove sezone imati novog šampiona, pošto su košarkaški Boston Seltiksa izbacili aktuelnog, ekipu Toronta, posle velike drame u sedmom meču i pobedi od 4:3 u seriji polufinala Istočne Konferencije - 92:87!

Vodio je Boston sa 2:0 i 3:2 u seriji, Toronto se sjajno "vraćao u život", a mogli su i u ovom sedmom meču da je Fredi Van Vlit pogodio trojku na 12 sekundi do kraja - pri rezultatu 90:87 za Seltikse.

Boston je imao +10 u poslednjoj deonici (88:78), ali su dozvolili rivalu da u poslednjem minutu bude 89:87 i u tom trenutklu je sve mirisalo na prethodni meč koji je završen posle dva produžetka. Ipak, pomenuti šut Van Vlita nije ušao i tada je bilo jasno ko će u finale na megdan Majamiju.

Džejson Tatum je sa 29 poena, 12 skokova i sedam asistencija bio najbolji pojedinac Bostona, a pratio ga je Džejlin Braun sa 21 poenom i osam skokova. Markus Smart je imao 16, a kemba Voker 14 poena.

Pomenuti Van Vlit  je sa 20 poena bio najefikasniji u redovima Toronta koji je imao još četvoricu dvocifrenih igrača. Lovri je imao 16 poena i šest skokova, Ibaka 14 poena i osam skokova, Siakam je imao 13 poena i 11 skokova, dok je Pauel dodao 11.

Podsetimo, Nešto ranije Denver je na krilima Nikole Jokića savladao Los Anđeles Kliperse i smanjio je na 3:2 u seriji polufinala Zapada.

Video: Jokića iznervirao košarkaš Klipersa, pa ga udario

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA