Dva penala Liverpula, het-trik Salaha i tri gola Lidsa: Premijer liga na Enfildu počela spektaklom!

Fudbaleri Liverpula pobedili su Lids junajted u prvom kolu nove sezone Premijer lige na Enfild roudu - 4:3

  • 3
Britain Soccer Premier League Igrači FPL koji su kapitensku traku stavili na ruku egipatskog kralja nagrađeni su sa 40 slatkih bodova. Foto: Tanjug/AP

Šampion Engleske je već u prvom kolu naišao na veoma tvrd orah Marsela Bijelse koji je od starta utakmice igrao bez velikog "garda" i konstantno je razmenjivao udarce sa moćnom ekipom Redsa.

Već u prvom poluvremenu Liverpul je dao tri gola i protiv nekog manje upornog tima, ovo bi bilo smrtna presuda. Ne i za Lids čiji su defanzivci zakazali u više situacija, ali su napadači pokazali da su na visini zadatka.

Tako je štoper Robin Koh, koji je pristigao ovog leta iz Frajburga i od starta se uopšte nije snašao, igrao rukom posle šuta Mohameda Salaha u jednoj od prvih akcija na utakmici.

Već u četvrtom minutu sudija Majkl OIiver je dao znak da se izvede penal, Salah je loptu zakucao po sredini pod prečku za 1:0 i savršen početak Redsa.

Nisu tako mislili i u Lidsu čiji su igrači osam minuta kasnije došli do poravnanja. Džek Herison je bio strelac na asistenciju Kalvina Filipsa.

Filips je poslao dugu loptu na levo krilo, Herison je tamo istrčao, driblinzima maestralno prevario dvojicu domaćih fudbalera, pristizao je Van Dajk koji je zakasnio da "uđe" u šut i Alison je bio nemoćan - 1:1.

Britain Soccer Premier League Foto: Tanjug/AP

Liverpulu je zbog ofsajda poništen jedan gol u devetom minutu, što nije mnogo smetalo "crvenima" koji su iz kornera poveli 2:1.

Najviši u skoku je bio Virdžil Van Dajk u 20. minutu i prednost je opet bila na strani šampiona. Tek do 30. minuta kada je Patrik Bamford dočekao veliki i redak kiks Van Dajka.

Britain Soccer Premier League Foto: Tanjug/AP

Holanđanin je prihvatio dugu loptu, ležerno je probao da je odloži Aleksander-Arnoldu, Bamford je to presekao i izašao sam ispred Alisona i prebacio ga za 2:2.

Novi prekid u 33. minutu, novi problemi za Lids. Loša reakcija odbrane posle centaršuta Robertsona, Salah prihvata loptu na desetak metara i buši mrežu u desnoj rašlji gola Lidsa.

Britain Soccer Premier League Foto: Tanjug/AP

Liverpul je mogao do gola i deset minuta kasnije kada je Ilan Mezlijer odbranio Maneu, pa se na poluvreme otišlo s prednošću za domaće.

Lids je u drugom delu izašao kao bolji protivnik i imao je u prvih dvadesetak minuta čak šezdesetak odsto vremena loptu u svojim nogama.

Britain Soccer Premier League Foto: Tanjug/AP

Mateuš Klih je to materijalizovao u 66. minutu izjednačujućim golom za 3:3. On je prihvatio loptu od Koste, prošao je neopaženo kroz petoricu igrača u crvenom i šutirao je iskosa sa desne strane u suprotan ugao.

Ekipa Jirgena Klopa potom preuzima inicijativu i do kraja dobija još jedan penal na čistu nepažnju Rodriga Morena u 88. minutu.

Britain Soccer Premier League Foto: Tanjug/AP

Pružio je nogu, oborio Fabinja i Oliver je opet dunuo u pištaljku. Opet je siguran bio Salah koji je tim kompletirao het-trik.

Pre penala, u 79. minutu je Liverpulu poništen još jedan gol. Ovog puta je strelac bio Van Dajk koji se oslobodio Koha, koga je oborio Džouns pa je Robin pao, a Van Dajk je ostao bez drugog pogotka na meču.

Britain Soccer Premier League Foto: Tanjug/AP

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Video: Čukin gol: Bivši omladinac Zvezde smanjio na 3:1

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Soda

    12. septembar 2020 | 20:42

    Dva sata uzivanja.a ovo nase je bleda kopija kopije fudbala.

  • baba smilja iz darosave

    12. septembar 2020 | 20:46

    ekipa iz druge lige protiv sampiona iz elite postigne 3 gola , a nas strasni centarfor najbolji strelac druge lige solidan danas upisao nastup za prvi tim

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA