≫ 

Stanković o potezu Omonije koji će otežati posao Zvezdi na Kipru: To je jedno od njihovih oružja

Trener crveno-belih ističe da će njegov tim morati da se prilagodi na temperaturu i rani termin meča, kao i da treninge obavljaju ranije da bi se navikli na ono što ih čeka u Nikoziji

  • 10

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković održao je konferenciju za novinare na Marakani pred put na Kipar koji čeka njegov tim u utorak. Zvezda u sredu od 17 časova u Nikoziji igra meč sezone, u kojem je ulog 8 miliona evra, a rival joj je Omonija u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Sve staje u 90 minuta, a Stanković smatra da je kiparski tim u prednosti zbog toga što igra na svom terenu i naviknut je na temperaturu, a jedno od oružja mu je i termin od 17 časova, kada je sunce veoma jako na Kipru.

Zvezda na ovom meču neće moći da računa na povređenog Boaćija, kao i na Tomanea, koji ipak neće biti u konkurenciji za tim jer ide u turski Samsun.

- Volim da počnem sa zdravstvenim biltenom. Ben i Katai nisu počeli na Brdu, hteo sam da ih sačuvam i ispostavilo se da je to bila dobra odluka i biće spremni da počnu utakmicu na Kipru. Rodić je ok, Gobelja je ok, imamo još 2 dana da odlučimo koji će sastav izaći na Kipru. Videćemo za napadača ko je najbliži. Boaći ima povredu, 14 milimetara istegnuće zadnje lože, to se pokazalo kao ozbiljan problem, on je van stroja sigurno i Tomane neće biti u konkurenciji za tim.

Novinare je interesovalo šta misli o neobičnom terminu od 17 časova (18 po kiparskom vremenu), kada je sunce i dalje jako na Kipru, kao i da li igrači treniraju u tom periodu u Beogradu ovih dana.

- To je jedno od njihovih oružja, odigravanje utakmica, sigurno da su naviknuti na temperature, ali to je jedna utakmica, sigurno će biti teže kada se igra u 18, nego u 21. Sigurno bi temperatura tada bila niža i lakše bi bilo da se igra kasnije, ali to nam nije izgovor, kako je njima, tako je i nama. Imaćemo nekoliko termina u periodu kada se igra meč, imaćemo trening u 19 večeras, potom večeru i ide spremanje za Kipar.

Stanković je gledao poslednji meč Omonije protiv Anortozisa i uočio prednosti i mane.

- Dosta su rotirali zbog Evrope, prvo poluvreme protiv Anortozisa su igrali dobro, u drugom su imali problem. Ali pričamo o ekipi koja zna šta će s loptom i bez lopte. Mi ćemo gledati da ih poremetimo u tome. Sama utakmica će ti diktirati kako će se odvija igra, sigurno da želimo da igramo kako želiš i kako smo navikli. Gledamo da igramo dobar i ofanzivan fudbal, ali nećemo da krenemo kao ludi, nisam rekao da ćemo se braniti, ali ravnoteža mora da bude perfektna, oni dosta dobro igraju u tranziciji, gledaju da to dobro urade, da ti gurnu loptu iza leđa, ako napraviš grešku u kreiranju napada.

Rekao je Stanković i da ne razmišlja o prelaznom roku i pojačanjima, kao i da ima na raspolaganju sve što mu je potrebno.

- Imam sve što mi je potrebno za ovu utakmicu, ne razmišljam sada o tome - kratko je odgovorio.

Kakav je pritisak pred Omoniju i meč sezone?

Dejan Stanković Printskrin: Youtube/FK Crvena zvezda

- Da, rekao sam pre neki dan da je ovo najvažniji meč za nas. Ostvarenje jednog cilja je ulazak u grupnu fazu, to smo zacrtali kada sam došao, u ovom trenutku je to najveći cilj. Nemam dilemu da li je najvažnija utakmica, u voom trenutku je tako, za sve navijače Zvezde - rekao je Stanković.

Upitan je i o tome šta misli o projekcijama kladionica, koje su Zvezdu označile kao favorita za ovaj meč.

- Nisam gledao kladionice, ako neko igra kod kuće, kao Omonija i atmosfera, temperatura, oni bi trebalo da imaju blagu prednost, ali jedna utakmica je jedna utakmica, nema tu izrazitog favorita. Ne znam šta su za Legija - Omonija govorile kladionice, pretpostavka je bila da je to Legija, pa se završilo drugačije. Fokusiran sam samo na utakmicu, ne dotiče me to šta misle kladionice - zaključio je Stanković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gagi

    14. septembar 2020 | 13:27

    Vec kukaju jer znaju da ce ispasti,smeta im sto igraju u 17 po vrucini,pa nije vam to cunga lunga Liga da mozete da igrate kad vi hocete,idite u garaganiju mozda je tamo hladnije🤣🤣

  • Ja

    14. septembar 2020 | 13:13

    Znaci vec se postavilo opravdanje u slucaju poraza... klasicna prica srpskog fudbala.....

  • Nesa CZ

    14. septembar 2020 | 17:25

    PROLAZIMO...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA