≫ 

Boka jača od korone! Dozvolili joj da igra sa zaraženim igračima, neviđeni presedan u svetu fudbala

Južna Amerika ima neka svoja pravila koja se razlikuju od odstatka sveta, a posebno od Evrope

  • 1
FK Boka Juniors , Karlos Tevez Foto: AP/Tanjug

Neverovatne vesti dolaze iz Južne Argentine, gde je Boki Juniors dozvoljeno da putuje u Paragvaj, pa čak i da igra meč Kopa Libertadores protiv Libertada iz Asunsiona, iako u svojim redovima i dalje ima igrače koji su pozitivni na korona virus.

Nedavno je u Boki zaraženo čak 22 igrača od korona virusa. Svi su nakon toga prošli preporučeni karantinski period od 10 dana prema novim smernicama Svetske zdravstvene organizacije, ali su mnogi i nakon toga i dalje bili pozitivni na testu.

Kod 18 od 22 je test bio negativan, ali neki su nastavili i dalje da budu pozitivni na kasnijim testovima.

CONMEBOL je dozvolio Boki da može da putuje u Asunsion, a konačnu odluku dalo je i Ministarstvo zdravlja Paragvaja, pa je tako odobreno gigantu iz Buenos Ajresa da prođe granicu i sa onima kod kojih je test na korona virus i dalje pozitivan.

Ova odluka ide uz obrazloženje Svetske zdravstvene organizacije, da osoba koja je zaražena može da pređe granicu druge zemlje, ako je prošla karantinski period i više nema simptome. Svi zaraženi igrači Boke prošli su period od 10 dana u karantinu i nemaju simptome.

Ovo je izazvalo gnev ekipe Libertada, koja je optužila CONMEBOL i Ministarstvo zdravlja Paragvaja da ne poštuju sopstvene protokole u kojima se kaže da oni koji su pozitivni na testu, ne mogu da igraju.

Kako god, Boka je dobila dozvolu i trener ekipe Migel Anhel Ruso će u noći između četvrtka i petka u 2 sata posle ponoći moći da računa na najjači sastav, iako u njemu ima i igrača koji su i dalje pozitivni na korona virus.

Koliko samo ovo deluje kao paralelni univerzum, i presedan u svetu fudbala, kada sa druge strane u Evropi imamo izbacivanje Slovana iz kvalifikacija za Ligu šampiona, zato što je jedan član osoblja (ne igrač) bio zaražen na aerodromu, pa je ekipa diskvalifikovana iz takmičenja.

Video: Kako izgleda haos na ulicama Buenos Airesa za derbi Boka - River

Da li će Denver opet uspeti da preokrene seriju od 1:3? Bilo bi to pravo čudo, a saznaćemo večeras od 03.00, kad Klipersi i Nagetsi igraju sedmu utakmicu polufinalne serije na Zapadu. Tim iz Los Anđelesa je favorit s kvotom 1,35, dok je kvota na pobedu tima Nikole Jokića čak 3,70. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za LA Klipers - Denver

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 👍

    15. septembar 2020 | 15:56

    Bravo. Dole SZO I njihovi placenici! Konacno neko pametan!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA