≫ 

Zvezdu na Kipru čeka paklena vrućina: Temperatura tokom meča neće pasti ispod 30, maksimalna 38!

Crveno-beli u sredu od 17 časova po velikoj vrućini igraju meč od koga umnogome zavisi i budućnost kluba

  • 12
GSP Stadion, Nikozija, FK Omonija, FK APOEL

Printskrin: Youtube/Akis Thomas

Fudbaleri Crvene zvezde doputovali su u Nikoziju, gde će u sredu od 17 časova odigrati meč 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Omonije.

Ekipa Dejana Stankovića imaće jedan dan na raspolaganju da se privikne na ekstremno velike temperature koje su na Kipru u ovo doba godine, a pošto je termin meča u 18 časova po lokalnom vremenu, biće izrazito toplo i dok se bude igralo.

A baš sutradan prema prognozama lokalnih meteoroloških stanica, na Kipru će biti jedan od najtoplijih dana u septembru. Maksimalna temperatura ići će do 38 stepeni, a po najvećem suncu će subjektivni osećaj biti i veći. Primera radi, trenutno je na Kipru 38 stepeni, a subjektivan osećaj je da je 42 stepena celzijusa.

Sunće se zaći na Kipru tačno nakon što se završi prvo poluvreme, pa bi u drugom trebalo da bude nešto prijatnije, jer će brzo i temperatura pasti za nekoliko podeljka. U vreme kada počne meč trebalo bi da temperatura bude 33 stepena, a tek kada se završi, trebalo bi da padne ispod tridesetog podeljka i da bude 29 stepeni, što takođe nije ništa prijatnije.

temperatura Nikozija

Temperatura u Nikoziji po satima za sredu; Printskrin: bbc.com

Nema dileme da će to biti blaga prednost za Omoniju, ali trener Zvezde Dejan Stanković je rekao da na to ne mogu da utiču i da su uslovi za igru isti i jednima i drugima, iako Omonija jeste birala najraniji mogući termin kako bi imala blagu prednost u smislu naviknutosti da igra na takvoj temperaturi.

Podsetimo, meč na Kipru umnogome može da odredi i dalju sudbinu Zvezde, jer pobednik dobija zagarantovanih 8 miliona evra, kao i sigurno učešće u grupnoj fazi Lige Evrope.

Video: Stanković pred meč na Kipru: Imamo još dva dana da odlučimo koji će sastav izaći

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Czv forever

    15. septembar 2020 | 16:10

    Ajde Zvezdo uz Božiju pomoć prolazimo Kiprane pa onda Olimpijakos❤️⚪Republika Srpska uz Zvezdu!

  • Mile

    15. septembar 2020 | 16:39

    Blago vama Delijama,imate obezbedjenu ligu evrope,a velike sanse i za ligu sampiona,a sta mi grobari da kazemo,nema sanse ni ligu evrope da igramo,katastrofa,a moja sreca je da navijam i za dinamo zagreb,i za partizan zagreb,pa ce bar dinamo da igra ligu evrope mozda,pozdrav za sve grobare od zagrebcana,a i od splicana...

  • Zvele

    15. septembar 2020 | 16:25

    Ajmo gas do daske svi u napad ajmo ajde !!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA