≫ 

Sastav Zvezde za Omoniju: Dve dileme za Stankovića, igrač više u vezi ili junak protiv JB od starta?

Svi su izgledi da Aleksa Vukanović počne meč, ali...

  • 29
Crvena zvezda Foto: Facebook/FK Crvena zvezda

Crvena zvezda će u sredu od 17.00 časova na stadionu "GSP" protiv Omonije istrčati u najjačem sastavu! Tako je barem rekao trener crveno-beli Dejan Stanković u najavi meča 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona!

Ipak, sudeći prema nezvaničnim informacijama nakon poslednjeg treninga crveno-belih u Nikoziji, Stanković će imati dve dileme što se tiče startnih 11 - da li igrati sa El Fardu Benom na krilnoj poziciji ili ga staviti na mesto "devetke" što znači da će i vezni red u tom slučaju doživeti određene promene.

- Nastojimo da igramo ofanzivan fudbal, ali nećemo se zaletati. Sama utakmica će diktirati kako ćemo odigrati protiv Omonije. Ravnoteža mora da bude perfektna. Oni znaju sa loptom, imaju ideju kada dođu u posed na sredini terena i nastoje da svaki momenat budu opasni. Kada si u tranziciji i dođe do greške, to se kažnjava. Videćemo koliko i šta ćemo moći, ali potrudićemo se da se adaptiramo. Bićemo strpljivi, ipak se igra jedna utakmica - rekao je Stanković u najavi meča.

Prva opcija

Na golu će biti Milan Borjan, dok će odbranu činiti Marko Gobeljić, Milan Rodić, Miloš Degenek i Nemanja Milunović - i to je ta defanziva kojoj Stanković najviše veruje. Iako se činilo da bi Gobeljić i Rodić mogli da propuste meč zbog povreda, oporavili su se u poslednjem trenutku - pred meč sezone. Mada, činjenica je da je levi bek rovit.

Seku Sanogo će igrati zadnjeg veznog, dok će ispred njega biti Mirko Ivanić i Gelor Kanga. Na levoj strani će biti Aleksandar katai, desno će El fardu Ben i u srcu napada Aleksa Vukanović.

To je opcija u slučaju da se Stanković odluči da na mesto krilnog napadača stavi Bena, mada nije isključeno da crveno-beli igraju sa Benom u špicu i Vukanovićem po boku.

Druga opcija

Crvena zvezda Foto: Facebook/FK Crvena zvezda

Defanzivni deo se neće menjati, a ukoliko Stanković ipak ostavi Vukanovića na klupi, a u špic stavi Bena, to znači da će igrati nešto opreznije. Tačnije, sa igračem viška u veznom redu.

U tom slučaju bi Ivanić išao na krilnu poziciju što mu nije strano, dok bi Stanković morao da pronađe partnera Sanogu. Opcije su Njegoš Petrović, Dušan Jovančić (koji ove sezone nije ni igrao) ili Veljko Nikolić.

Kako trenutno stoje stvari, Zvezdin trener je bliži opciji da Aleksi Vukanoviću da "devetku" i da se nada sličnom scenariju protiv Jang Bojsa kada je pomenuti fudbaler postigao gol vredan Lige šampiona. Podsetimo, Vukanović je nedavno iznudio i penal na meču protiv Čukaričkog.

Video: Stanković pred meč na Kipru: Imamo još dva dana da odlučimo koji će sastav izaći

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deki

    15. septembar 2020 | 23:06

    Imenjace radi sta znas, ukoliko ne prodjemo, nemojte da se vracate, narocito ti, Terza i Mrkela

  • Miki

    15. septembar 2020 | 23:17

    Sramota šta rade Pavkovu !

  • Zarko

    15. septembar 2020 | 23:17

    Neznam dali ste upoznati ali za sutra najavljuju cak 38 stepeni, a Terza je to znao jos pre 3 dana i zamolio je Uefu da im pomere mec zbog vrucine za 3 sata unapred ali ovi su odbili. Mada se u 17h ocekuje oko 32 stepena

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA