Sve o meču Omonija - Zvezda: Pobednik dobija 8,4 miliona € i koeficijente, ovo su startne postave!

Evo zašto je ovo meč sezone za crveno-bele

  • 23
FK Crvena zvezda, Omonia Ilustracija: Nikola Jovanović Printskrin: Youtube/Akis Thomas

Crvena zvezda danas igra najvažniji meč sezone u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Ovo se može smatrati i jednim od bitnijih mečeva u modernoj istoriji kluba, jer dalja sezona i finansije kluba umnogome zavise od njegovog ishoda.

Gde i kada se igra?

Meč se igra u Nikoziji na stadionu GSP od 17 časova po vremenu u Srbiji (18 po lokalnom vremenu na Kipru).

Ko radi TV prenos?

Meč prenosi RTS 1 i Arena Sport 1.

Neće biti publike

GSP Stadion, Nikozija, FK Omonija, FK APOEL GSP stadion u Nikoziji; Printskrin: Youtube/Akis Thomas

Zbog pandemije korona virusa publike neće biti, pa će stadion kapaciteta 22.859 mesta biti prazan i na njemu će biti samo delegacije timova i novinari.

Kakva su pravila?

Pošto se zbog korona virusa u ovoj rundi igra samo jedan meč, ukoliko posle 90 minuta ne bude golova igraju se produžeci, a ako ni tada ne bude pobednika, izvodiće se penali.

Koliko novca dobija pobednik?

Pobeda u 3. kolu kvalifikacija donosi 480.000 evra, ali to nije sve kada je novac u pitanju. Pobeda donosi plej-of za Ligu šampiona, a tamo i poraženi ima osiguranih 5 miliona za poraz u plej-ofu (pobeda donosi 15.250.00), a to donosi grupnu fazu Lige Evrope i dodatnih 2.920.000 evra. Dakle, Zvezda bi pobedom imala zagarantovanih 8.400.000 evra u džepu uz mogućnost da u plej-ofu protiv Olimpijakosa popravi tu brojku za najmanje 10 miliona evra.

Koliko pobeda donosi za UEFA i nacionalni koeficijent?

Zvezdi bi pobeda popravila koeficijent za 0,5. Trenutno crveno-beli imaju 22.750 bodova na UEFA rang listi, pobedom bi došli do 23.250. Kada je u pitanju nacionalni koeficijent, pobeda donosi 375 bodova.

Koje su očekivane startne postave?

Aleksa Vukanović, El Fardu Ben, FK Crvena zvezda Najveća dilema je ko će od njih dvojice da zaigra kao špic; Foto: MN Press

Trener Zvezde ima samo jednu dilemu, da li da u špicu od starta krene Vukanović ili Ben. U zavisnosti od toga Vukanović ide ili na desni bok, ili na klupu, a u tom slučaju bi na krilo mogao Ivanić.

Zvezda: Borjan, Gobeljić, Milunović, Degenek, Rodić, Sanogo, Kanga, Ivanić, Ben, Katai, Vukanović

Omonija: Fabijano, Mavrias, Luftner, Lang, Lecjaks, Gomez, Kosulos, Bautek, Gomeš, Santos, Sene

Ko sudi?

Glavni arbitar meča je Englez Kris Kavanag, pomoćnici su mu Danijel Ričard Kuk i Li Bets, a četvrti sudija je Piter Benks.

Zdravstveni bilten

Svih 20 igrača koje je povela Zvezda su spremni i konkurišu za tim, zbog povrede na Kipar nije krenuo Ričmond Boaći.

Međusobni susreti

Zvezda i Omonija su se do sada susretali u dva navrata u kvalifikacijama. Zvezda je prošla i 2001. i 2012. Na Kipru je oba puta bilo nerešeno, u Beogradu je Zvezda slavila 2001 sa 2:1, a 2012. je bilo 0:0, ali je Zvezda prošla dalje posle boljeg izvođenja penala u Nikoziji.

Reč trenera:

Dejan Stanković, trener Crvene zvezde:

Dejan Stanković Printskrin: Facebook/themasports

- Biće to teška utakmica, jer mi smo taj tim koji igra daleko od kuće. Želimo da idemo u narednu rundu, u grupnu fazu, kao što je to bio slučaj u prethodne tri godine. Ispred sebe imamo istorijski trenutak da četvrti put zaredom uđemo u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja - rekao je Stanković i dodao:

Na našu veliku sreću, svi u ekipi su zdravi i u sredu ću izvesti najjači tim. što se tiče Omonije, u pitanju je iskusna ekipa. Imaju dobre pojedince, mada se odlikuju timskom igrom. Pažljivo smo ih posmatrali, znamo slabosti.

Hening Berg, trener Omonije:

Hening Berg, FK Omonija Printskrin: Facebook.com/KerkidaSportsOfficial

- Radujemo se utakmici, to je izazov za nas. Crvena zvezda je jak tim, zbog toga smo ovde, da igramo sa jakim timovima kao što je Zvezda. Dobro smo započeli sezonu i radujemo se meču. Veoma smo srećni što smo završili u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, to je fantastično za Omoniju i za igrače. Nismo favoriti, ali uradićemo sve što je u našoj mogućnosti. Nisam utvrdio nijednu slabost Zvezde.

- Analizirali smo protivnika, znamo mnogo stvari. Imaju dobre igrače i pojedinačno i dobri su kao tim, na veoma su dobrom nivou. Imaju igrače koji mogu da naprave razliku, ali gledamo kako igraju kao tim. Ključ meča je da budemo vrlo dobri u odbrani i da budemo dobro organizovani. Ako se ne branimo dobro, nećemo moći da se kvalifikujemo dalje.

Kakve su kvote?

Zvezda danas (17.00) na Kipru, verovatno po paklenoj vrućini, igra možda i meč sezone protiv domaće Omonije u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Kvota na pobedu srpskog šampiona je jaka - 2,25, kec je 3,60, a iks 3,00. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Omonija - Zvezda.

Video: Stanković o meču na Kipru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Selo Ba

    16. septembar 2020 | 11:10

    Pomaze bog NAPRED ZVEZDO 🔴

  • Marko

    16. septembar 2020 | 10:53

    Danas je praznik, igra nasa Crvena zvezda! Dejane, nadam se da ste dobro analizirali protivnika i da se neces zezati sa razlicitim eksperimentima! Jedino sto mora, to je da Jovancic pravi drustvo Sanogu u defanzivi veznog reda! I daj nam Dijega. Prevedi mu citat iz Nebeske udice: Znas li kako se postaje sampion? Izadjes na teren, kada je najteze, i pobedis! Napred Zvezda! Sportski pozdrav

  • Keli

    16. septembar 2020 | 10:38

    Samo ne Gobelja, Gajic 6 puta bolji, a i Gavrica bih ubacio na krilo umesto Vukana a Bena u spic, decko pravi razliku na terenu, moze da explodira vcrs...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA