≫ 

12 golova, dva crvena kartona i surovi kraj evropske bajke za TSC sa bele tačke!

Puleni Zoltana Saboa su zaslužili čestitke i naklon do poda...

FK TSC - FCSB, Kvalifikacije, Senta, utakmica, fudbal, LIga Evrope Foto: FK TSC/Dejan Milić

Fudbaleri TSC-a tragično su okončali istorijski nastup na svom terenu na međunarodnoj sceni. Sve su imali u okršaju sa korona virusom desetkovanom ekipom FCSB-a, i igru i vođstvo od 2:0 do 25. minuta, ali su serijom grešaka sami sebi pucali u kolena i izazvali na kraju, posle čudesnog meča, 12 golova i 120 i kusur minuta velike borbe, eliminaciju iz kvalifikacija za Ligu Evrope.

Eliminaciju na penale koju po karakteru koji su pokazali, pogotovo sa dva igrača manje na ovom meču, možda i nisu zaslužili, ali fudbal je često surov i to je lekcija koju je naučio ove večeri u Senti tim Zoltana Saboa. Na najsuroviji način.

Teško da se u par rečenica može opisati jedinstveni fudbalski "rolerkoster" koji smo videli. Za neutralne ljubitelje fudbala ovo je bila verovatno najbolja utakmica ovog četvrtka u drugom po jačini UEFA takmičenju u kojoj je rumunski velikan FCSB savladao TSC posle produžetaka i penala - 4:5 (6:6, 4:4, 2:1).

Blickrig ekipe Zoltana Saboa na samom početku doneo je dva brza gola i za samo tri minuta rumunski velikan se našao na podu. Sjajan centaršut Zeca za Milićevića u 11. minutu, zatim i idealna lopta Lukića za Duronjića u 14. za velikih 2:0 i nagoveštaj ipak velikog iznenađenja uzimajući u obzir snagu rumunskog tima.

Ali, onda je došao nesrećni 25. minut, greška defanzivca Antonića koji je dao loptu u noge rivalu, a posle centaršuta Krecua sa desne strane kapiten gostiju Koman je smanjio rezultat na 2:1. To je bio znak za goste da mogu do preokreta na ovom meču, a neiskustvo za evropski fudbal igrači TSC-a ispoljili su u 44. minutu kada je isključen levi bek Dejan Ponjević.

Iako je opomenut nekoliko minuta ranije do strane holandskog sudije Higlera jer je imao žuti karton, fudbaler domaćeg tima je neoprezno oborio prvotimca gostiju Morotana pa ga je arbitar odmah poslao u svlačionicu.

Osokoljeni tim podatkom gosti su u nastavku krenuli ofanzivno, a već u 50. minutu stigli su do izjednačenja pogotkom Denisa Mana. Međutim, dok su još slavili taj pogodak, TSC je na drugoj strani izveo dobar napad i preko defanzivca Antonića stigao do novog vođstva. Štoper srpskog tima je odlično ispratio akciju i posle greške mladog golmana gostiju na drugoj stativi smestio loptu u mrežu za 3:2.

TSC - FCSB penalima 4:5 (6:6, 4:4, 2:1)

/Milićević 11, Duronjić 14, Antonić 51, Tomanović 93, 117, Tumbasević 105 - Koman 25, Man 50, 63. penal, 105, Balaž 92. autogol, Petre 107/

TSC: Filipović - Balaž, Antonić, Babić (od 64. Banjac), Ponjević - Zec, Tomanović, Tumbasević, Milićević (od 115. Đurić) - Lukić (od 75. Silađi), Duronjić (Petrović 45+1).

FCSB: Dukan - Krecu, Simion, Briceag, Pantea (Petre 21) - Morutan, Perijanu, Pantiru - Man, Buziuk, Koman (od 72. Horsia).

FK TSC - FCSB, Kvalifikacije, Senta, utakmica, fudbal, LIga Evrope Foto: FK TSC/Dejan Milić

Izgledao je taj detalj kao tračak nade da igrači Zoltana Saboa imaju snage da se bore sa desetoricom, ali je u 62. minutu usledio novi kiks. Neoprezan start Balaža nad Komanom, bio je dovoljan da glavni arbitar iz Holandije pokaže na 11 metara. Precizan je bio Denis Man u 63. minutu za 3:3. U preostalih pola sata gosti su imali više od igre, ali sve do 93. minuta nisu došli do pozicije da postignu gol.

Uspeli su to u nadoknadi, kada je Bojan Balaž postigao autogol za 3:4. Mnogima se učinilo da je to kraj, ali kada je TSC u pitanju to nije slučaj. Odmah su domaćini krenuli sa centra, kao u NFL-u izveli "Hejl meri" akciju, a kapiten Tomanović maestralno posle prijema na grudi iz okreta postavio 4:4 i odveo meč u produžetke.

A tek tamo šta smo sve videli, kao da je Kjubrik režirao. Prava ulična tuča dva teškaša. Dva vođstva FCSB-a i dva povratka u život desetkovanog TSC-a. Sve je pokrenulo drugo isključenje za domaći tim kada je glavni arbitar Holanđanin možda i prestrogo izbacio Vladimira Silađija u 103. minutu. Jeste start napadača TSC-a bio s leđa, ali mogao je rezervista da prođe i sa žutim.

Pre toga je upravo Silađi imao možda i šansu utakmice u 97. minutu, ali mu je mladi golman FCSB-a od samo 19 godina Dukan maestralno skinuo zicer u situaciji jedan na jedan.

FK TSC - FCSB, Kvalifikacije, Senta, utakmica, fudbal, LIga Evrope Foto: FK TSC/Dejan Milić

FCSB je taj "poklon" iskoristio i preko Denisa Mana koji je postigao het-trik stigao do vođstva 5:4. Ali, čim je lopta krenula sa centra opet je TSC oživeo i preko iskusnog Janka Tumbasevića s devetoricom stigao do 5:5. U drugom minutu nadoknade prvog produžetka.

Rumuni, koji su imali samo tri izmene na klupi večeras su stigli i do 6:5 u 107. minutu, ali znalo se i tada da TSC ne odustaje. Uostalom, u "lajvu" smo i pitali "ko sme da otpiše TSC", a potvrda da smo bili u pravu stigla je u 117. minutu. Iznureni domaćini uspeli su još jednom da ožive, Banjac da nabaci loptu na glavu kapitena Tomanovića za neverovatnih 6:6 i penale koji su i najpravedniji način da se odluči o prolasku u narednu rundu.

Na penal-ruletu više sreće su imali malko svežiji gosti, golman Dukan je odbranio udarac Banjca u trećoj seriji i to je bio kraj. Surovi kraj evropske bajke TSC-a koji je kao debitant ispoljio neverovatan karakter. Nije se predao ni kada je bio na podu sa devetoricom pa puleni Zoltana Saboa zaslužuju česitke i naklon do poda.

Tok meča, TSC - FCSB 6:6 (4:4, 2:1)

Penali:

4:5 - Man je precizan. Kraj! FCSB je u narednoj rundi kvalifikiacija za Ligu Evrope!

4:4 - Đurić ostavlja TSC u igri, sledi penal odluke.

3:4 - Petre je precizan za FCSB.

3:3 - Antonić je precizan

2:3 - strelac je Panciru.

2:2 - promašaj Banjca! Odbranio je golman FCSB-a.

2:2 - pogađa i Perijanu.

2:1 - za TSC, strelac je Zec.

1:1 - Morucan je precizan.

1:0 - za TSC, Tomanović je precizan.

Kraj utakmice! Idemo na penale! Tako je verovatno i najpravednije!

117. minut - GOOOOOOOOOOL za TSC, strelac je kapiten Tomanović! Au... Ne pamtimo ovakvu utakmicu... Sjajan centaršut Banjca i udarac glavom kapitena Tomanovića. Njegov drugi gol večeras.

108. minut - GOOOOOOOOOL za FCSB, strelac je Petre. Promašivao je, promašivao, ali je sada uspeo da pogodi. Ali, sačekajte, ne otpsujte TSC još...

Kraj prvog produžetka! Au, kakva utakmica!

105+2. minut - GOOOOOOOOL za TSC! Šta je bre ovo? Kakva je ovo utakmica? Tumbasević pogađa za 5:5.

105. minut - GOOOOOOOOL za FCSB! Strelac je Denis Man! Njegov het-trik na ovom meču.

103. minut - Još jedan crveni karton za igrače TSC-a! Isključen je Vladimir Silađi zbog gaženja rivala s leđa. Možda i preoštra odluka holandskog sudije...

97. minut - Kakava šansa za TSC i kakav promašaj Silađija. Iznenada se napadač TSC-a našao u poziciji jedan na jedan sa golmanom rumunskog tima, bio je neometan, ali ga je Dukan majstorski pročitao. Velika šteta...

96. minut - Preti FCSB češće i u ovom prvom produžetku, poušavaju preko Adriana Petrea do dođu do novog vođstva. Umorni su i oni, igraju dugo bez izmene.

Počeo je prvi produžetak!

Kraj regularnih 90 minuta! Kakav meč, kakav finiš! Vaskrsao je ponovo desetkovani TSC koji igra s igračem manje u drugom poluvremenu i stigao do izjednačenja i produžetaka. Kakav karakter ekipe Zoltana Saboa!

90+4. minut - GOOOOOL za TSC, strelac je Tomanović! Kao u NFL-u, "hejl meri" u napad i sjajan prijem i realizacija kapitena TSC-a za 4:4. Kakva utakmica!

90+3. minut - GOOOOL za FCSB, autogol je postigao Bojan Balaž!

85. minut - Konačno jedan pokušaj domaćeg tima, Banjac je oprobao udarac sa distance, ali bezopasno.

79. minut - Velika šansa za FCSB, Adrian Petre se našao u petercu TSC-a, ali je umesto glavom loptu zahvatio ramenom i poslao je preko gola iz opasne pozicije.

75. minut - Dominira rumunski tim sa igračem više, traži i taj četvrti gol kojim bi stigao do pobede, dok evidentno umorni igrači TSC-a pokušavaju da uspore igru i sačekaju šansu iz kontre. Zoltan Sabo je ubacio u igru Banjca umesto Babića i Silađja umesto Lukića, dok je na drugoj strani trener FCSB-a izveo iz igre kapitena Florinela Komana. Gosti su izvršili sve izmene i u produžecima neće moći da menjaju više ništa.

63. minut - GOOOOOOOOOL za FCSB, strelac je Denis Man sa bele tačke. Rutinski je nadmudrio Nenada Filipovića i postigao drugi gol na meču.

62. minut - Penal za FCSB. Neoprezan start Balaža nad Komanom, a glavni arbitar iz Holandije je odmah pokazao na 11 metara.

61. minut - Koliko sreće za TSC u ovom napadu. Sjajno je Nenad Filipović odbranio udarac Mana sa oko desetak metara, a potom posle prave baražne vatre nekako su domaćini sačuvali mrežu. Ali, opasni napadi gostiju...

58. minut - Pršti sve na terenu u Senti. Fudbaleri FCSB-a pokušavaju da stignu do trećeg gola i izjednačenja, dok igrači Zoltana Saboa odolevaju brojčano oslabljeni. Inače, lepa utakmica za gledanje, da se ne lažemo.

51. minut - GOOOOOOOOL za TSC, strelac je Antonić. Kakav odgovor srpskog tima sa igračem manje. Štoper domaćeg tima se iskupio za kiks kod prvog gola i iskoristio grešku golmana FCSB-a kako bi doneo novo vođstvo srpskom timu od 3:2.

50. minut - GOOOOOOOOL za FCSB, strelac je Denis Man. Odlično mu je Florinel Koman ostavio loptu, a jedan od najboljih fudbalera FCSB-a lepim udarcem poravnao na 2:2.

46. minut - Druga promena u redovima gostiju, umesto Buziuka na terenu je Jon.

Počelo je drugo poluvreme!

Kraj prvog poluvremena u Senti! Desetkovani FCSB je bio na konopcima, ali su kiks Antonića kod gola Komana u 25. minutu i crveni karton za Ponjevića u 44. vratili neizvesnost u ovu utakmicu. Očekuje nas paklenih 45 minuta, možda i produžeci...

45. minut - Reagovao je odmah trener Zoltan Sabo i izveo iz igre Borka Duronjića. Umesto njega na terenu je levi bek Nemanja Petrović.

44. minut - Neverovatno! Crveni karton za Ponjevića! Pisali smo da mora da se smiri, ali ne vredi... Levi bek TSC-a je faulirao Morotana u prodoru i dobio direktan crveni karton. Kakva glupost... Podsetimo, TSC je i u prethodnoj rundi ostao sa igračem manje na utakmici sa moldavskim Petrokubom (isključen Varga), ali je tada prošao u sledeću rundu.

FK TSC - FCSB, Kvalifikacije, Senta, utakmica, fudbal, LIga Evrope Foto:

39. minut - Mogao je sada Dejan Ponjević da napravi problem svom timu. On već ima žuti karton, a napravio je oštar prekršaj koji mu je glavni sudija oprostio.

36. minut - Sve su opasniji gosti, koji se neće predati, a upravo je udarac oprobao rezervista Adian Petre, koji je bio zamalo neprecizan.

31. minut - Nova gužva u šesnaestercu FCSB-a, Zec je bio u prodoru, delovalo je da je sapleten i da će biti penal za domaćine, ali tako nije mislio glavni arbitar iz Holandije koji je pokazao žuti karton zbog simuliranja igraču TSC-a.

25. minut - GOOOOOOOL za FCSB, strelac je Florin Koman. Odlično ga je proigrao Krecu sa desne strane, a kapiten FCSB-a je bio neumoljiv na drugoj stativi. Pogotku gostiju kumovao je i veliki kiks štopera TSC-a Antonića koji je rivalu dao loptu u noge. 

22. minut - Već prva izmena u redovima FCSB-a, umesto levog beka Pantee na terenu je napadač Adrian Petre. TSC dominira na terenu i kontroliše dešavanja posle sjajnog starta utakmice.

14. minut - GOOOOOOOL za TSC! Evo i drugog pogotka za domaćine, a strelac je Borko Duronjić. Sjajno dodavanje Nenada Lukića iza leđa odbrane FCSB-a i majstorska realizacija napadača srpskog tima za velikih 2:0. 

11. minut - GOOOOOOOL za TSC! Strelac je Dejan Milićević. Asistirao mu je Đuro Zec, sjajno nabacio loptu sa desne strane, a vezista TSC-a glavom matirao golmana FCSB-a Dukana.

6. minut - Uzvratili su Rumuni preko kapitena Florinela Komana koji je opasno šutirao malo iskosa sa leve strane, ali je golman Filipović uspešno intervenisao.

2. minut - Agresivno je od početka krenuo TSC, a već u jednom od prvih napada videli smo i sporan detalj. Posle centaršuta u šesnaesterac gostiju, jedan igrač FCSB-a je zahvatio loptu rukom, ali je glavni arbitar pustio da se igra nastavi.

Počela je utakmica u Senti!

FK TSC Foto: MN Press

Uoči meča:

Kao što je poznato, gosti iz Bukurešta imaju velikih kadrovskih problema izazvanih pandemijom korona virusa pa su na ovo gostovanje stigli sa samo 14 fudbalera i bez rezervnog golmana.

Izašli su i zvanični sastavi, a zanimljivo da na klupi za rezerve FCSB-a sede samo trojica fudbalera - napadač i dvojica vezista.

Podsetimo, ukoliko eliminišu rumunskog predstavnika fudbalere TSC-a u trećem kolu očekuje češki Liberec koji je demolirao u ovoj rundi litvanski Riteriai kao gost sa 5:1.

Video: Arhitekta superligaškog hita: Protiv lošeg suđenja borimo se dobrom igrom, jedva čekamo Zvezdu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jakuza

    17. septembar 2020 | 23:43

    Ovako se igra fudbal a ne kao Zvezda i Partizan. Zvezdu i Partizan treba da prebace u beton ligu pa polako ka prvoj posto za bolje nisu

  • Mixi

    17. septembar 2020 | 23:43

    Sve cestitke fudbalerima TSC_a. Tako se igra.

  • Argos

    17. septembar 2020 | 23:42

    TSC dali vise golova u Evropi u dve utakmice nego Partizan u 5 godina

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA