Tijago se dirljivo oprostio od Bajerna: Ovo je bila najteža odluka u mojoj karijeri

Vezista se seli u Liverpul u transferu vrednom 30 miliona evra

  • 1
Liga Sampiona, FK Bajern Minhen, FK Pariz Sent Zermen Foto: Tanjug/AP

Tijago Alkantara posle 7 godina napušta Bajern i prelazi u Liverpul u transferu vrednom 30 miliona evra. Španac je odlučio da promeni sredinu i isproba se u novom izazovu u Premijer ligi, a putem društvenih mreža dirljivim pismom se oprostio od Bajerna.

Kako sam kaže, ovo mu je bila najteža odluka u karijeri, ali je čisto sportske prirode i ističe da će Bajern zauvek ostati u njegovom srcu.

- Da, bila je ovo najteža odluka u mojoj karijeri. Odlučio sam da završim svoje poglavlje u ovom neverovatnom klubu. Klubu u kojem sam odrastao i unapredio sebe kao igrača tokom poslednjih 7 godina.

- Pobede, uspesi, radosni momenti i neki teški trenuci. Ali, ono na šta sam ponosan je to što sam došao u Minhen kao mlad čovek, pun snova, a odlazim ispunjen i identifikovan sa klubom, istorijom, filozofijom, jezikom i kulturom. Ovde sam naučio kako da volim i poštujem tradiciju u kojoj sada kažem doviđenja, ali nikada neću zaboraviti "Mia san Mia".

- Moja porodica i ja smo živeli neverovatne momente, u gradu, Sabner ulici i naravno, u našoj voljenoj Alijanc Areni. Sa vama, moja Bajernova porodico, koja me je tretirala tako lepo i volela me svake sekunde.

- Moja odluka je čisto sportske prirode. Kao fudbaler, želim i potrebni su mi novi izazovi, u pokušaju da unapredim sebe, kao što sam ovde uradio. Bajern će uvek biti moja otadžbina. Večna zahvalnost za tebe, Bajern - napisao je Alkantara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA