≫ 

Zvezdu čeka dželat iz Bordoa, zbog kog je ronila suze: Evo zašto su crveno-beli favoriti u plej-ofu!

Iako igraju na gostujućem terenu, crveno-beli bi će imati ulogu apsolutnog favorita protiv koga god da igraju u plej-ofu

  • 31
Darko lazović, Zvezda, Bordo, plače Printskrin: Youtube

Zvezda je imala sreće na žrebu u plej-ofu Lige Evrope, pošto je izbegla Seltik i Ludogorec, dva najteža moguća rivala u plej-ofu, a nezgodan bi mogao da bude i par Sarejevo - Budućnost.

Svi na Marakani sigurno su odahnuli što neće odlučujući meč igrati protiv šampiona Škotske ili Bugarske, već protiv pobednika meča Ararat - Celje u 3. kolu Lige Evrope.

Nema sumnje da je ovo bio par koji su na Marakani najviše priželjkivali, a jedino bolje bilo bi da je Zvezda izvučena da bude domaćin.

Ovako, ponovo će crveno-beli kao gosti igrati u drugoj prilici da se domognu grupne faze u Evropi. Prvu su propustili protiv Omonije, gde su izgubili posle penala.

Ararat u očajnoj formi, ne može nikoga da pobedi u Jermeniji

Ararat je već u 1. kolu ispao od Omonije posle produžetaka, a u drugom je igrao lud meč protiv Fole iz Luksemburga, koji su Jermeni rešili u svoju korist posle produžetaka sa 4:3, nakon što je u 90 minuta rezultat bio 3:3.

Neverovatno je kako su posle dva penala u 91. i 94. Jermeni iščupali produžetak, pošto su do tada gubili sa 3:1 i imali igrača manje.

U produžetku je junak bio Vakulenko, koji je postavio konačan rezultat.

Ararat je od početka sezone u veoma lošoj formi. Izgubili su Superkup Jermenije, zatim su remizirali protiv Alaškerta, pa izgubili od Omonije, potom remizirali na svom terenu sa Gandasarom, pa izgubili takođe kod kuće od Lorija. Od početka nove sezone samo su pobedili Folu u 2. kolu, a na tabeli u Jermeniji su na ivici zone ispadanja.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ono što je interesantno, od početka sezone često Ararat dobija crveni karton, na poslednjih 8 mečeva, samo tri puta su završili meč sa svih 11 igrača.

Prema Transfermarket, procenjena vrednost tima Ararata je 5.93 miliona evra. Kao najvredniji ističe se štoper iz Ukrajine Sergej Vakulenko od 400.000 evra, kao i napadač iz Nigerije Jusuf Otubanjo.

Ararat ima golman Srbina i dželata Zvezde iz Bordoa

Johan Gufran, FK Bordo Žoan Gufran, bivši napadač Bordoa, koji je 2012. izbacio Zvezdu; Foto: Guliver/Michael Steele/Getty Images

U redovima Ararata je i jedan Srbin, golman Stefan Čupić, nekadašnji izdanak OFK Beograda.

Najinteresantnije ime u ekipi Ararata je nekadašnji napadač Bordoa, Joan Gufran, koji je urezao nož u srca navijača Zvezde 2012. godine, kada je pogotkom sa bele tačke u Bordou izbacio Zvezdu u plej-ofu za Ligu Evrope.

Drugi potencijalni rival, ekipa Celjea, takođe je u očajnoj formi od starta nove sezone. Osim pobede nad Dandalkom iz Irske u 1. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, dožieli su poraz od Moldea na svom terenu u 2. kolu, imaju i dva poraza u Sloveniji na svom terenu od Mure i Domžala, kao i remi protiv Aluminija.

Celje je procenjeno na 7,85 miliona evra na Transfermarketu, što je takođe daleko ispod procene vrednosti Zvezdinog tima. Kao najvredniji igrači izdvajaju se Advan Kadušić i Dušan Stojinović koji vrede 800.000 evra.

Bazu tima čine domaći igrači uz podršku iz Hrvatske i BiH, a od "egzotičnijih pojačanja", tu je samo Domantas Antanavičijus, 21-godišnji zadnji vezni iz Litvanije.

Celje je prošle godine osvojio prvu titulu u istoriji Slovenije, pošto je u odlučujućem meču poslednjeg kola uspeo da odigra 2:2 i tim rezultatom sačuva prvo mesto na tabeli.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ipak, utisak je da je Zvezda ozbiljan favorit protiv koga god da igra u ovom duelu, a na Dejanu Stankoviću i fudbalerima je da iskoriste povoljan žreb, ne bi li se "oprali" kod navijača posle očajne partije na Kipru.

Video: Zvezda ispala iz Lige šampiona posle penal drame, čeka ih borba za Ligu Evrope

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zeka

    18. septembar 2020 | 16:00

    Ne gledaj koliko košta tim. Skuplji smo mnogo bili I od Omonije pa smo pukli. Na gostovanjima smo očajni, bez obzira skim igramo.

  • Mnl

    18. septembar 2020 | 16:02

    Pa sta bi sa favoritom protiv kiprana ej prvi u evropi po broju dosudenih joj penala a neznaju dati gol a da kretao se goloman ha ha

  • Putinci

    18. septembar 2020 | 16:38

    Ko god bio zelim vam da ispadnete sekundarci!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA