≫ 

Izdašan potez fudbalera Reala: Odrekli se premija za titulu i 25 miliona evra kako bi pomogli klubu

Kapiten Serhio Ramos na čelu velike akcije Madriđana

  • 0
FK Real Madrid, šampioni Foto: AP/Tanjug

Epidemija korona virusa i finansijska kriza koju je izazvala ostavila je velike posledice na kasu bogatog Reala iz Madrida.

Uostalom, to se vidi i po odluci da ne kupuju nikoga ovog leta, pošto je veliki deo sredstava otišao i na rekonstrukciju stadiona "Santijago Bernabeu".

U međuvremenu su Madriđani zaradili oko 100 miliona evra na prodajama fusbalera, uštedeli još dosta novca na platama koje su smanjene, a poslali su i veliki broj fudbalera na pozajmicu u druge klubove kako bi rasteretili budžet.

Ipak, ni to im nije bilo dovoljno, pa su morali u pomoć da priskoče i igrači. Kako prenose španski mediji svaki igrač Reala se odrekao bonusa u vrednosti od milion evra kako bi pomogao klubu.

Prvotimci predvođeni kapitenom Serhijom Ramosom su odlučili da odustanu od bonusa za osvajanje Primere (700 hiljada evra za titulu u Španiji) i Superkupa (300 za trofej osvojen u Saudijskoj Arabiji).

Pošto je to učinilo 25 fudbalera, Real je uštedeo čak 25 miliona evra i sada je na zdravim nogama, javljaju španski mediji jer su navodno pokrili sve gubitke i mogu da krenu sa pozitivnim poslovanjem.

Video: Telegraf vas upoznaje sa najpoznatijim stadionom svih vremena: Dobrodošli na Santjago Bernabeu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA