≫ 

Odluka je donesena: Norveška domaćin Srbiji u Oslu

Norveška Vlada popustila je mere tako da će selekcija Srbije ipak doputovati u Oslo

  • 2
Fudbalska repezentacija Srbije

Foto: AP/Tanjug

Fudbalske reprezentacije Norveške i Srbije igraće 8. oktobra definitivno na stadionu „Uleval” u Oslu pred praznim tribinama polufinale Baraža za plasman na Euro 2021.

Norveški mediji su prethodnih dana najavljivali sidljivo da će se polufinalna baraž utakmica za plasman na EP odigrati na neutralnom terenu, ali ništa od toga.

Podsetimo, kao glavni argument za igranje na neutralnom terenu, bile su mere norveških vlasti protiv širenja virusa korona - da putnici koji dolaze iz zona sa visokim procentom zaraženih, u koje spada Srbija, moraju da po ulasku u ovu skandinavsku zemlju provedu deset dana u karantinu.

Nije ipak, došlo do radikalne odluke, pa će Orlovi za dve nedelje putovati u Oslo.

Norvežani su morali da popuste kako ne bi morali na neutralan teren, jer i sami imaju reprezentativce iz zemalja van Evropske unije. To bi značilo da bi i oni morali da provedu vreme u karantinu.

Reprezentativci su, uostalom kao i članovi klubova, dužni da se pred odlazak na put testiraju na koronavirus, a po zahtevu domaćina test može da bude ponovljen po ulasku u tu zemlju.

Pobednik meča Norveška – Srbija sastaće se sa boljim iz duela Škotska – Izrael takođe 8. oktobar u Glazgovu. Finale baraža je 12. novembra u Beogradu ili Oslu.

Omonija se, čini se, dosta provlačila u kvalifikacijama za Ligu šampiona i vreme je da strada - večeras (21.00) gostuje Olimpijakosu - kvota na keca je 1,35, a na kombinazziju 1&3+ 2,25. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Olimpijakos - Omonija.

Video: Tadić: Moramo više da uživamo u fudbalu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cure

    23. septembar 2020 | 11:43

    Dzabe cemo trositi pare za put i sve ostaloo..nemamo nikakve sanse Norvezani su sjajnii na velu sa fenomenalniim Xalandom ko bree njegaa da cuvaaa Kolarov i ostali ma sanseee nemaaaaa nazalost..

  • Dorijel

    23. septembar 2020 | 15:43

    NEMOJTE molim vas da putujete u Norvesku tako mogu da registriraju utakmicu sa3:0, a ako idemo tamo najmanje cemo dobiti 5 komada ako ce smilovati na nas!!! Puci ce bruka sve do Stambola, kuku lele,vec sam poceo da lacem....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA