≫ 

Prva lista ikad bez Ronalda i Mesija: Ovo su 3 kandidata za UEFA igrača godine, Levandovski favorit!

Od kako se ovo priznanje dodeljuje u izmenjenom obliku od sezone 2010/11, među trojicom finalista nema Argentinca i Portugalca

  • 0
Lionel Mesi, Kristijano Ronaldo

Foto: Tanjug/AP

Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo su imali sezonu za zaborav u Ligi šampiona, a to je uticalo i na to da UEFA po prvi put u poslednjih 10 godina, koliko se nagrada za igrača godine dodeljuje u izmenjenom obliku od sezone 2010/11, ne stavi imena jednog od njih bar među tri kandidata za nagradu.

Osvajač će biti Robert Levandovski, Manuel Nojer ili Kevin de Brujne, pošto su se oni našli u najužoj konkurenciji.

Pobednik će biti proglašen 1. oktobra, kada bude održan žreb za grupnu fazu Lige šampiona.

Nema sumnje da je glavni favorit Robert Levandovski, zbog titule koju je osvojio Bajern, kao i zbog nestvarne sezone u kojoj je bio najbolji strelac Lige šampiona sa 15 golova. Od toga je 4 dao na Marakani protiv zvezde u pobedi od 6:0.

Poslednjih 14 godina Mesi ili Ronaldo, a najčešće obojica zajedno, su uvek bili na listi među najužim kandidatima za nagradu. Ovo će biti prvi put da nema nijednog od njih, što predstavlja sasvim sigurno jednu vrstu nove istorije evropskog fudbala.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA