≫ 

Trener Standarda "u sitna crevca" skenirao Vošu: Brinu ga gabariti Lala i povreda njegovog "Lukakua"

Stanarda će protiv novosađana odigrati četvrti meč u samo 12 dana

  • 0
filip montanije

Foto: youtube/Standard de Liège

Trener Standarda iz Liježa Filip Montanije uz mnogo detaljisanja vrlina i mana novosadske Vojvodine najavio je duel sa Lalama u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Belgijski klub je već odigrao jednu rundu, prošao je Bala Taun (2:0), dok će timu Nenada Lalatovića ovo biti ovosezonska evropska premijera.

Francuski trener je u superlativu govorio o timu sa "Karađorđa", posebno se osvrnuo na fizikalije igrača.

- Nije lako igrati protiv srpskih timova. Vojvodina je sjajna ekipa sa igračima atletskog profila. U startnoj postavi mislim da su šestorica igrača visoki preko 190 cm i 186 cm - primetio je Montanije, locirao "vazdušnu opasnost" koja bi mogla da preti njegovom timu.

- Zbog toga moramo igrati daleko bolje nego što smo protiv Bala Tauna, iako mislim da smo i taj meč odigrali vrlo dobro. Motivacija ne sme izostati.

Montanije je ocenio da je Vojvodina poptuno drugačiji tim od Standarda.

- Biće to duel dva tima sa potpuno drugačijim profilima, a to je lepota fudbala. Čeka nas veliki izazov na fizičkom planu, mada je vojvodina i tehnički odlično potkovana, što možemo neutralisati samo ukoliko budemo odlučni, borbeni i pokretljivi svih 90 minuta. Naš cilj je da ih udaljimo od gola kao što smo to uradili protiv Kortrijka. U toj utakmici protivnik nam je samo dva puta šutnuo na gol, nažalost jednom je i pogodio. Gojko Cimirot je odigrao dobar meč, ali protiv Vojvodine će nam biti potrebno da još igrača odigra na visokom nivou.

obi oulare

Najopasniji napadač Standarda Obi Oulare Foto: youtube/Standard de Liège

Najveća dilema koju ima Montanije pred utakmicu sa Novosađanima je status robustnog "Romelu Lukaku tipa napadača" napadača, Oularea (196 cm, 94kg), koji se povredio protiv Kortrijka i sada je pod znakom pitanja za "Lale".

- Dobio je udarac na prošloj utakmici, nije ništa strašno, ali ne znamo da li će se oporaviti za narednu utakmicu. U četvrtak ujutru ćemo doneti odluku da li će igrati - rekao je trener Standarda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA